Stormwind
DVD

Stormwind in zwaar weer ([2021])/ script en regie Lea Schmidbauer

Een rondreizend paardencircus neemt wegens een zomerstorm zijn toevlucht in manege Gut Kaltenbach. Ari voelt zich erg aangetrokken tot de wereld van het kunstrijden, maar daardoor brengt ze Stormwind in gevaar. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het vijfde deel van de Duitse filmserie 'Stormwind'* is de hoofdrolspeelster opnieuw Luna Paiano, terwijl de oorspronkelijke hoofdrolspeelster Hanna Binke een belangrijke bijrol heeft. De ongeveer 14-jarige Ari (Paiano) is een opstandig en impulsief meisje, dat als pleegkind is opgenomen op manege Gut Kaltenbach. Inmiddels heeft ze een goede band opgebouwd met de zwarte hengst Stormwind. Nu neemt een rondreizend paardencircus wegens een zomerstorm zijn toevlucht in de manege. Ari voelt zich erg aangetrokken tot de wereld van het kunstrijden en bedenkt een plan om het oude showpaard te helpen dat tijdens een show een ongeluk veroorzaakt. Zo brengt ze echter Stormwind in gevaar. Ari heeft alle hulp nodig van Carlo, de zoon van de ambitieuze circusdirecteur en van haar oudere vriendin Mika (Binke). Kinderfilmwelt (kinderfilmwelt.de) ziet net als in de voorgaande delen prachtige beelden van paarden, maar teveel slowmotionbeelden in een voorspelbaar verhaal. Kinderfilmwelt vindt ook dat het verhaal spannend is en dat Paiano goed acteert in een aansprekende rol. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087850

Titel Stormwind : in zwaar weer
Uniforme titel Ostwind: der große Orkan Stormwind 5 In zwaar weer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lea Schmidbauer ; Luna Paiano ; Hanna Binke
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Hanna Binke, Luna Paiano, Marvin Linke. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Duitsland : Samfilm, 2021 - Oorspronkelijke titel: Ostwind: der große Orkan
ISBN 8718868087850
PPN 434452688
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands