100% wolf
DVD

100% wolf ([2021])/ regie Alexs Stadermann

Freddy en zijn familie zijn overdag gewone mensen, maar 's nachts veranderen ze in weerwolven. Op zijn veertiende verjaardag verandert Freddy niet in een weerwolf, maar in een poedel. Kan hij toch een held worden net als zijn vader Flasheart? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Australisch-Belgische animatiefilm van Alexs Stadermann (Maya de bij). Het jongetje Freddy Lupin ontdekt dat zijn vader 's nachts verandert in een weerwolf die samen met zijn familieleden de straten van de stad veilig houdt. Helaas verongelukt zijn vader door een onhandige actie van Freddy. Op zijn veertiende verjaardag zal Freddy eindelijk ook transformeren in een wolf, maar dat loopt fout en hij verandert in een poedel met een roze kapsel. Hij sluit vriendschap met een straathond en probeert met haar hulp toch een weerwolfheld te worden net als zijn vader. André Waardenburg (NRC 6-10-'20): '(...) de animatie is in orde, maar het verhaal ontbeert een eigen signatuur. (...) aardige Australische animatie (...). Boodschap: accepteer jezelf zoals je bent en doe dat ook met anderen.' Monica Meijer (cinemagazine.nl): '(...) blinkt niet uit in originaliteit. (...) Toch is de plot redelijk doortimmerd, al komen niet alle personages goed uit de verf en voelt het nogal chaotisch. Het tempo en de grapdichtheid zijn hoog. Niet alle grappen zijn even geslaagd (...). Dit alles is verpakt in een visueel aantrekkelijke animatiestijl.' Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel 100% wolf
Uniforme titel Honderd procent wolf 100 procent wolf Honderd % wolf
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alexs Stadermann ; Rosanne Waalewijn ; Remco Coppejans ; Jayne Lyons
Type materiaal DVD
Uitgave Schelle : Studio 100, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen Rosanne Waalewijn, Remco Coppejans, Simon Zwiers. - Nederlands, Vlaams of Frans gesproken - Gebaseerd op het boek van Jayne Lyons - Videoversie van de film: Australië : Flying Bark, (c)2019 - Bevat extra: Bonusclip: 100% wolf
PPN 434452513
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weerwolven ; Vaders ; Helden
Taal Nederlands