Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Weten wat je niet weet
Boek

Weten wat je niet weet de kracht van nieuwsgierigheid en een weloverwogen mening ([2021])/ Adam Grant, vertaling [uit het Engels] Tijmen Roozenboom

Handreiking voor het heroverwegen van meningen en het aanleren van een flexibele houding waarmee je betere oplossingen kunt bedenken voor problemen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over het heroverwegen van meningen en beslissingen en het aanleren van een flexibele houding waarmee je betere oplossingen kunt bedenken voor problemen en succesvoller en gelukkiger kunt zijn. De auteur maakt duidelijk wat gevolgen zijn van het vast blijven houden aan wat je weet en in hoe je handelt en waarom je dit doet. Hij legt uit wat het je oplevert wanneer je open staat voor andere gezichtspunten en vraagtekens zet bij je eigen opvattingen en die van anderen. Hij noemt daarbij voorbeelden als: discussiëren zonder te polariseren, anderen overtuigen zonder dwang of 'prekerig' te zijn en in organisaties het 'leven lang leren' in te voeren. Het boek is geschikt voor mensen die hun communicatie met anderen en hun vermogen tot zelfreflectie willen verbeteren en/of die als coach, trainer of docent werken in organisaties van onderwijs tot bedrijfsleven. De auteur is organisatiepsycholoog en hoogleraar aan de Wharton-businesschool. Hij is een van de meest invloedrijke denkers op het gebied van management, is bekroond voor wetenschappelijke prestaties en zijn TED talks worden veel bekeken.

Specificaties

Nederlands | 9789400514119 | 320 pagina's

Titel Weten wat je niet weet : de kracht van nieuwsgierigheid en een weloverwogen mening
Auteur Adam Grant
Secundaire auteur Tijmen Roozenboom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2021]
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789400514119
PPN 432154620
Rubriekscode 414.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Denken ; Meningsvorming ; Cognitieve psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Denken