Het dikke boek vol liefde
Boek

Het dikke boek vol liefde ([2021])/ Franceschelli/Peskimo

De olifant, de giraf, de zwaan, de luiaard en nog meer dieren laten hun jongen zien wat liefde kan zijn: een reis, sterk of trouw. Liefde reikt ver, springt over obstakels en vraagt soms tijd. Dik, blokvormig hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen, flappen en in vorm gesneden pagina's.

Aanwezigheid

Recensie

Hardkartonnen, vierkant blokboek over liefde tussen ouders en kinderen, met uitklappagina's, in vorm gesneden flappen en uitsneden (in de vorm van een hartje). Dieren geven antwoord op wat liefde is, en eindigen steeds met een belofte, die de onvoorwaardelijkheid van de liefde onderstreept. Zo zegt een grote giraf na de constatering 'Liefde reikt ver' tegen het jong 'En ik zal elke dag mijn nek voor je uitsteken!'. Hoewel de inhoud ouders waarschijnlijk meer zal charmeren dan jonge kinderen, blijft er genoeg te genieten over: de speelsheid van het boek en de gedetailleerde illustraties van de dieren in hun omgeving zijn aansprekend en bieden aanleiding er zelf bij te vertellen. De laatste illustratie laat een veelheid aan kinderen en volwassenen in een park zien, waarbij met nadruk aandacht is voor diversiteit. De boodschap is helder en is aanleiding om te praten over hoe liefde geen grenzen kent en verschillen overstijgt. Vijfde deel in deze uitvoering, eerder verscheen o.a. 'Het dikke boerderijboek'*. Cadeauboek voor (volwassen) geliefden en kijkboek voor jonge kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249820

Titel Het dikke boek vol liefde
Auteur Christopher Franceschelli
Instelling /Peskimo
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, [2021]
Overige gegevens 70 ongenummerde pagina's, 4 vouwbladen - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Tekst: Christopher Franceschelli, illustraties: Peskimo. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Loveblock. - New York : SmartInk Books LLC, (c)2020
ISBN 9789059249820
PPN 433887443
Genre dierenleven
Thematrefwoord Liefde ; Ouders ; Dieren
Taal Nederlands