24 uur in de steentijd
Boek

24 uur in de steentijd ([2021])/ Lan Cook, illustraties: Laurent Kling ; ontwerp: Russell Punter ; redactie: Ruth Brocklehurst ; advies: Dr. James Dilley ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Stripverhaal waarin Auri, met wat grapjes, van alles vertelt over zijn leven in de steentijd. Lees hoe hij hij zijn eten verzamelt, een speer maakt en een rotsschildering verft. Met tussendoor allerlei weetjes over de steentijd. Stripverhaal met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe was het leven in het stenen tijdperk? Samen met Auri (ik-persoon) beleef je een dag in de steentijd. Van het opstaan om 5 uur 's ochtends, het maken van een fuik, de jacht en alle rituelen die daaraan vooraf gaan, tot het maken van een rotsschildering aan toe. In deze helder gekleurde ballonstrip wordt al verhalend het leven van mensen in de steentijd uitgebeeld. Alle informatie zit heel slim verwerkt door het verhaal, waardoor je nergens echt uit het verhaal stapt en heel veel meer weet na afloop: zoals wat voor voedsel ze aten, hoe ze een speer maakten en waarmee ze verfden. Slim en vermakelijk stripboek vanuit de beleveniswereld van een kind, goed te volgen, duidelijk lettertype, hier en daar wat grapjes, maar vooral veel kennis van de hand van experimenteel archeoloog Dr. James Dilley. Achterin staan wat vondsten vanuit de steentijd nagetekend met extra informatie erover en er worden belangrijke plekken over de hele wereld genoemd, er is een lijst met moeilijke woorden en een register zodat je makkelijk op een term kan zoeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801311373 | 63 pagina's

Titel 24 uur in de steentijd
Auteur Laurent Kling
Secundaire auteur Lan Cook ; Russell Punter ; Ruth Brocklehurst ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Usborne, [2021]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register
ISBN 9781801311373
PPN 434243361
Rubriekscode 921
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Steentijd; Stripverhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Prehistorie