Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk
Boek

Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk ([2021])/ tekeningen: Esther Veerman, fotografie: Renate Mastenbroek ; teksten: Eveline Nieuwenhuijse en Hester Radstake ; redactie: Coen van den Brom

Siep het schaap en zijn vrienden gaan naar de kerk. Dominee Beer vertelt over God en Jezus. En wat gebeurt er nog meer in een kerkdienst? Met collageachtige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 t/m 4 jaar.

Recensie

Siep het schaap gaat naar de kerk. Daar ontmoet hij zijn vriendjes, zoals Hond, de koster en dominee Beer. Siep leert wat er in de kerk gebeurt. Ze gaan zingen met een orgel, de dominee leest uit de Bijbel en houdt een preek over God en Jezus, er is een collecte en aan het eind krijgen ze de zegen. Op een speelse manier leren kinderen al op jonge leeftijd wat er in de kerk gebeurt en dat de kerk meer is dan een crèche. Dit vierkante boekje sluit aan bij de 'Kerk op schoot' diensten, waarbij ouders met hun jonge kind de kerkdienst bezoeken. Het informatieve verhaal is geschreven in toegankelijke taal en is door het gebruik van knuffeldieren voor jonge kinderen heel herkenbaar. De vierregelige tekst op rijm is in een grote letter afgedrukt met op de daarnaast gelegen pagina een duidelijke kleurenillustratie, een combinatie van een tekening en foto, waarop de knuffels goed herkenbaar zijn. Passende omslagtekening van de knuffels buiten voor de kerk. De website www.domineebeer.nl bij dit boekje is gericht op ouders en wat oudere kinderen. Gemaakt in samenwerking met de Gereformeerde kerk. Bedoeld om samen met jonge kinderen te praten en te lezen over de kerkdienst. Vanaf ca. 1,5 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083145709

Titel Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk
Auteur Esther Veerman
Secundaire auteur Renate Mastenbroek ; Eveline Nieuwenhuijse ; Coen van den Brom
Type materiaal Boek
Uitgave [Oisterwijk] : Kerk op Schoot, [2021]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789083145709
PPN 433401915
Rubriekscode 252.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eredienst ; Rijmvertellingen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Eredienst