Vol met wol
Boek

Vol met wol ([2021])/ Mac Barnett & Jon Klassen

Annabel woont in koud, kleurloos stadje. Op een dag vindt ze een kistje met gekleurde wol. Ze begint te breien en dat leidt tot een stad vol kleur, want de wol raakt niet op. Een hebberige hertog heeft er alles voor over om dat kistje in handen te krijgen. Prentenboek met krachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Annabel woont in een klein koud stadje waar het wit is van sneeuw en zwart van roet. Op een dag vindt ze een kistje met gekleurde wol. Wat begint met een kleurige trui voor zichzelf mondt uit in een stad vol kleur, want de wol raakt niet op. Voor dat toverkistje heeft een hebberige hertog heel wat over, maar Annabel wil haar wol niet kwijt. Maar de hertog is vastbesloten. De prenten in dit boek zouden welhaast zonder tekst het verhaal kunnen vertellen. In de grauwe wereld komt door de breiwerken van Annabel steeds een beetje meer kleur, getekend in breisteken. Ze kleedt niet alleen haar stadsgenoten aan, maar ook de bomen en de huizen. Een of twee pagina's beslaan de gestileerde illustraties, en de teksten staan in korte en soms iets langere blokjes verdeeld over de pagina's afgedrukt. Een prachtig verhaal over geloven in wonderen tegen de klippen op. En over jaloezie, die geluk niet klein kan krijgen. Auteur en illustrator maakten diverse succesvolle prentenboeken samen in krachtige, humoristische stijl, o.a. 'Bas en Daan graven een gat' (2015) en de drie delen 'Driehoek', 'Vierkant' en 'Cirkel'* (2019). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021682426

Titel Vol met wol
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jon Klassen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2021]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Tekst: Mac Barnett & illustraties: Jon Klassen - Vertaling van: Extra yarn. - New York : Balzer + Bray, 2012
ISBN 9789021682426
PPN 433368403
Genre sprookjes
Thematrefwoord Breien ; Magie ; Delen ; Geluk ; Jaloezie
Taal Nederlands