Yuri ormanda kaybolur
Boek

Yuri ormanda kaybolur ([2004])/ resimleyen: Marja Meijer, samenstelling: Uitgeverij Lemniscaat ; vertaling Turks: Alli Sönmez

Als Yuri in het bos zijn bal zoekt en een haas achterna loopt, raakt hij de andere kinderen kwijt. Hij beleeft een spannend avontuur. Tekstloos prentenboek met vlotte, zacht ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Tekstloos prentenboek over Yuri (zijn naam is alleen bekend door de titel en flaptekst) die met andere kinderen in het bos speelt. Als hij zijn bal ver weg schopt en die gaat zoeken, loopt hij een haas achterna en raakt zo de andere kinderen kwijt. In een bootje vlucht hij voor een wild zwijn en vist een kat uit het water die hij terugbrengt bij een heks. Net als hij een heel eng dier met enorme oren meent te zien, vinden zijn vriendjes hem en lopen ze samen naar huis. In 22 vrijwel paginagrote illustraties (soms over dubbele pagina's) wordt het - voor een kleuter goed te volgen - verhaal zonder woorden verteld. Het is logisch opgebouwd en op de tekeningen is veel, maar niet te veel, te zien. De figuurtjes zijn losjes neergezet, maar actie en emotie zijn duidelijk af te lezen. De met een vlotte pen opgezette tekeningen zijn met waterverf en krijt ingekleurd in natuurlijke tinten. Het resultaat is een fris en kleurrijk, met zorg gemaakt prentenboek waarin alles klopt en de spanning en een happy end niet ontbreken. Deel uit een uitgebreide serie die in 1994 is ontwikkeld door het Nederlands Jeugd Instituut voor kinderen in een meertalige omgeving. Dit is de Turkse editie; elke titel is o.a. ook in het Nederlands en Arabisch* beschikbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Turks | 9789071686825

Titel Yuri ormanda kaybolur
Uniforme titel Yuri verdwaalt
Auteur Marja Meijer
Secundaire auteur Alli Sönmez
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : NIZW, [2004]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Averroès, (c)1996 - Vertaling van: Yuri verdwaalt. - 1996
ISBN 9789071686825
PPN 400359480
Thematrefwoord Verdwalen ; Tekstloze prentenboeken
Taal Turks