Tebesirden bir oda
Boek

Tebesirden bir oda (cop. 2004)/ [yazan] Evelien Pullens, resimleyen: Sandra Klaassen ; [Hollandaca'dan çeviren: Alli Sönmez]

Claris verhuist met haar familie naar een andere stad. Ze kan haar draai nog niet vinden in haar grote nieuwe kamer. Dan verschijnt er een meisje voor het raam. Kunnen ze vriendinnen worden? Vierkant prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Claris verhuist met haar familie van een flat naar een rijtjeshuis in een andere stad. Het nieuwe huis vindt ze veel te groot, maar Claris weet hiervoor een oplossing te bedenken. Ze tekent met krijt een kleinere kamer in de grote kamer, en paadjes om naar het raam en de deur te lopen. Dan staat er opeens een meisje voor het raam. Zij was bevriend met Jorrit, die vroeger in het huis woonde. Volgens haar is de kamer van Claris eigenlijk van Jorrit. Aanvankelijk bekijken de meisjes elkaar argwanend, maar gaandeweg ontstaat toch toenadering. Prentenboek dat goed het gevoel weergeeft van wat een verhuizing teweegbrengt in het leven van een kind. Bemoedigend verhaal voor kinderen die gaan verhuizen en daar moeite mee hebben; het stimuleert om allerlei problemen en gevoelens creatief te lijf te gaan. De rechthoekige, omkaderde pentekeningen zijn ingekleurd met zachte tinten waterverf en beslaan ongeveer driekwart van de pagina. Daaronder staat de drie- tot zevenregelige tekst. Claris en haar familie heben een donkere huidskleur. Vierkant prentenboek uit een uitgebreide serie die is ontwikkeld voor kinderen in een meertalige omgeving. Dit is de Turkse versie; elke titel is ook in het Arabisch, Papiamentu en Nederlands beschikbaar*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Turks | 9789059571471

Titel Tebesirden bir oda
Uniforme titel Een kamer van krijt
Auteur Evelien Pullens
Secundaire auteur Sandra Klaassen ; Alli Sönmez
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : NIZW, cop. 2004
Overige gegevens 24 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Amsterdam : Averroès, cop. 1995 - Vert. van: Een kamer van krijt. - 1995.
ISBN 9789059571471
PPN 353823880
Thematrefwoord Verhuizen
Taal Turks