Bak ben artik neler yapiyorum ...
Boek

Bak ben artik neler yapiyorum ... dört kisa öykü (1995)/ Tony Burrett, resimleyen: Marieke Scholten ; [vert. in het Turks: Yunus Saltuk]

Een meisje (ik-figuur) vertelt wat ze allemaal al zelf kan, hoe en met wie ze buiten speelt, wat de dokter allemaal doet. Ook laat ze haar babybroertje zien. Vier verhalen uit de dagelijkse omgeving van jonge kinderen, met kleine sobere pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vier verhalen over herkenbare onderwerpen voor peuters en kleuters: Kijk eens wat ik kan..., Buiten spelen, Naar de dokter en Ik heb een nieuw broertje. Deel uit een uitgebreide serie prentenboeken die rond 1994 is ontwikkeld met steun van het toenmalige ministerie, en later opnieuw uitgegeven door het Nederlands Jeugd Instituut, voor kinderen in een meertalige omgeving. Dit deel wijkt af van de andere delen omdat het meer een beeld-/stripverhaal dan een prentenboek is. Elke pagina bevat linksboven en rechtsonder een vrij sobere pentekening in een vierkant kader, opgezet in dunne lijnen en met twee steunkleuren. Naast elke tekening een vrij uitgebreide tekst, van zeven tot tien regels. Elk verhaal beslaat drie of vier van zulke pagina's. In korte zinnen en op vriendelijke toon vertelt steeds een peuter als ik-figuur wat ze allemaal al zelf kan, hoe ze samen met haar vriendjes buiten speelt, wat de dokter allemaal doet en wat het inhoudt om een nieuw broertje te krijgen. De setting is multicultureel; kinderen hebben namen als Sharifa, Laura en Hassan. De opzet is wellicht wat braaf en nadrukkelijk educatief, maar sluit wel aan bij de doelgroep. Dit is de Turkse editie; elke titel is o.a. ook in het Nederlands en Arabisch beschikbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Turks

Titel Bak ben artik neler yapiyorum ... : dört kisa öykü
Uniforme titel Kijk eens wat ik kan...
Auteur Tony Burrett
Secundaire auteur Marieke Scholten ; Yunus Saltuk
Type materiaal Boek
Editie 2e, herz. dr;
Uitgave Amsterdam : Averroès, 1995
Overige gegevens 16 p - ill - 23x23 cm
Annotatie 1e dr.: 1992 - Vert. van: Kijk eens wat ik kan... - 1992
PPN 266378714
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Spelen ; Doktersbezoeken ; Gezinsuitbreiding
Taal Turks