Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Vincente y Camille
Boek

Vincente y Camille (2017)/ René van Blerk, ilustraciones de Wouter Tulp ; traducción del Neerlandés de Goedele De Sterck

Camille, het zoontje van de postbode in de Zuid-Franse stad Arles, sluit vriendschap met de Nederlandse schilder Vincent van Gogh en praat met hem over kleuren. Prentvertelling met kleurige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De serie Gouden Boekjes, al sinds 1953 populair in Nederland, bevat naast vertaalde titels ook oorspronkelijk Nederlandstalige titels, die soms daarna vertaald zijn. René van Blerk, verbonden aan het Van Gogh Museum, schreef met 'Vincent en Camille' een ontroerend verhaal vanuit een kinderlijk perspectief over de vriendschap tussen de jongen Camille en de schilder Vincent van Gogh. Het verhaal is gebaseerd op het gegeven dat Van Gogh eind 19e eeuw in het Zuid-Franse Arles portretten maakte van onder meer Camille Roulin, het zoontje van de postbode. In het verhaal gaat Camille naar meneer Vincent om hem te helpen. Meneer Vincent is een kunstenaar die in een geel huis woont en schilderijen maakt in alle kleuren van de regenboog. Vandaag mag Camille limonade drinken en op een stoel blijven zitten, totdat meneer Vincent klaar is met zijn schilderij. Wat daar op staat, blijft een verrassing tot het eind van het verhaal. De nieuwsgierige Camille begint ondertussen een gesprek met meneer Vincent over kleuren. Deze prentvertelling is fantasierijk en kleurig geïllustreerd door Wouter Tulp. De tekeningen strekken zich uit over twee pagina's; de tekst is gedrukt op een witte achtergrond. Deze editie is in het Spaans; tegelijkertijd verschenen edities in nog vier talen*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Spaans | 9789047623748

Titel Vincente y Camille
Auteur René van Blerk
Instelling /Van Gogh Museum, Amsterdam
Secundaire auteur Wouter Tulp ; Goedele De Sterck
Type materiaal Boek
Editie Segunda edición;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2017 - Amsterdam : Van Gogh Museum
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie 1e Spaanse druk: (c)2017 - Vertaling van: Vincent en Camille. - 2010. - (Een gouden boekje)
ISBN 9789047623748
PPN 416326153
Genre biografie
Thematrefwoord Gogh, Vincent van ; Kleuren
Taal Spaans