Anouk en Kanoo in de sneeuw
Boek

Anouk en Kanoo in de sneeuw ([2021])/ auteur: Anouk Van der Jeught, beeld en illustratie: Anouk Van der Jeught ; met de medewerking van Sarah Ranson

Anouk is dolblij met haar nieuwe spierwitte hond, Kanoo. Maar als ze met hem in de sneeuw speelt, ziet ze Kanoo niet meer. Gelukkig heeft tante Flora een slim idee, waardoor Anouk Kanoo altijd terug kan vinden. Vierkant prentenboek met stripachtige, felgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Anouk krijgt een jonge witte hond. Ze speelt steeds met hem, maar niet meer in de sneeuw. Want dan raakt ze hem kwijt, omdat ze hem helemaal niet meer kan zien. Dan bedenkt tante Flora een slim plan, waardoor ze ook in de sneeuw samen kunnen spelen. Een vierkant prentenboek, waarin de kleurige, animatieachtige illustraties het verhaal vertellen. Ze bevatten niet veel details, maar geven een mooi aanvullend beeld bij de tekst. De afbeeldingen beslaan steeds twee pagina's. De tekst is in een vet lettertype boven in de illustratie gezet. Het verhaal is in de verleden tijd gezet in een vlotte tekst in korte begrijpelijke zinnen. Eerder schreef de auteur 'De eendjes van Anouk'*, een verhaal gebaseerd op een eend die in de ommuurde tuin van de auteur een nest maakte waarna de jonge eendjes in het zwembadje opgroeiden. Er wordt kort naar dit eerdere deel verwezen, maar de verhalen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493200388

Titel Anouk en Kanoo in de sneeuw
Auteur Anouk Van der Jeught
Secundaire auteur Sarah Ranson
Type materiaal Boek
Uitgave Brugge : Van Driel, [2021]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789493200388
PPN 434220515
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Sneeuw
Taal Nederlands