Katten
Boek

Katten ([2021])/ Joshua Dutré

Informatie, tips en adviezen over onder andere aanschaf, kenmerken, gedrag, verzorging, gezondheidsproblemen en behandeling van katten, met voorbeelden uit de praktijk van de dierenarts.

Aanwezigheid

Recensie

De Vlaamse dierendokter en tv-presentator Joshua Dutré (1988) schrijft heel toegankelijk over het wel en wee van onze katten en poezen. Aan bod komen o.a. lichaamskenmerken, gedrag, gewoontes, ziekten, kwalen (zoals tandproblemen en ook ouderdomskwalen), diëten en verwondingen van ons populairste huisdier. Maar ook uitgebreide informatie over het herkennen van gezondheidsproblemen, het behandelen daarvan en het weer gezond maken van de katten en poezen. Regelmatig vormen voorbeelden uit de praktijk van de dierenarts tekstillustraties die de problemen en de oplossingen verduidelijken. De vele kleurenfoto's zijn vakkundig, al valt het op dat dokter Joshua zelf wel vaak in beeld is. Dit is een goed geschreven boek met veel informatie, vooral vanuit het werkterrein van de dierenarts. En als verduidelijking van gezondheidsproblemen van katten een van de betere boeken. Bevat verklarende woordenlijsten van onderzoeken en ziektes, en een literatuurlijst. Met uitgebreide inhoudsopgave, helaas ontbreekt een index. De auteur schreef eerder 'Dierendokter Joshua : mijn passie voor dieren' (2020)*.

Specificaties

Nederlands | 9789492958273 | 255 pagina's

Titel Katten
Auteur Joshua Dutré
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Horizon, [2021]
Overige gegevens 255 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Met tips om je kat gezond en gelukkig te maken. - Omslag vermeldt: Dierendokter Joshua - Met literatuuropgave
ISBN 9789492958273
PPN 434382752
Rubriekscode 634.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten