De drakenleerling
Boek

De drakenleerling (2021)/ Alastair Chisholm, vertaald [uit het Engels] door Laurent Corneille ; tekeningen Daniëlle Futselaar

Tomás (11) ziet ineens een draak in het vuur in de smederij van zijn vader. Maar draken bestaan toch niet? Dan vraagt Malik, een dienaar van de koning, of Tom wil worden opgeleid tot klerk aan het hof. Of heeft Malik een ander plan? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 11-jarige Tomás (Tom) helpt zijn vader in de smidse wanneer een generaal van de koning speciale zwaarden komt ophalen. Zwaarden waarmee tegen draken kan worden gestreden. Raar, want draken zijn toch maar een mythe? Avontuurlijk verhaal waarin de nadruk ligt op het leren kennen en communiceren met draken, en het verzorgen van deze dieren. Gezet in een fantasievolle setting die doet denken aan de middeleeuwen, waarin Tom vanuit een gezin in armoede opklimt naar leerling van een klerk van de koning. Tom is een drakenziener, en dat is heel bijzonder in een wereld waar draken zich verstoppen van de mensen. Zijn draken nou gemene vijanden of vrienden van de mens? Met achterin zwart-wittekeningen van de draken uit het verhaal, een link naar een test waar je kan zien of je zelf een drakenziener bent, en extra informatie over de vertaler en illustrator. De auteur schreef eerder al boeken voor tieners, dit is zijn eerste jeugdboek en het eerste deel uit een reeks. Goed verzorgde uitgave, fantasy voor een iets jongere doelgroep dan gebruikelijk. Vlot te lezen eerste deel in de serie 'Drakenstorm' vol spanning, avontuur en draken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf c. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025882105 | 87 pagina's

Titel De drakenleerling
Auteur Alastair Chisholm
Secundaire auteur Laurent Corneille ; Daniëlle Futselaar
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2021
Overige gegevens 87 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Ton and Ironskin. - London : Nosy Crow Ltd, 2022. - (Dragon Storm)
ISBN 9789025882105
PPN 433368896
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Drakenstorm
Boek

Drakenstorm (2021-..)

vol.
Uitgeleend
Alastair Chisholm