Tommie en de torenhoge boterham
Boek

Tommie en de torenhoge boterham ([2021])/ Pieter Gaudesaboos en Lorraine Francis, vertaling [uit het Engels]: Siska Goeminne

Tommie heeft reuzehonger, zo'n honger dat hij in gedachten de grootste en hoogste boterham ter wereld maakt. Hardkartonnen prentenboek met kunstzinnige kleurenillustraties met veel details. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tommie heeft reuzehonger en fantaseert dat hij de hoogste en grootste boterham ter wereld maakt. Het wordt een boterham die tot ver buiten zijn huis reikt, waar zelfs een hijskraan aan te pas moet komen het bovenste sneetje te beleggen. Uiteindelijk blijkt zijn trek toch beperkt te zijn. Groot formaat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Wat getekend is, is heel gewoon, hoe het getekend is, getuigt van originaliteit. Er is geen diepte of perspectief, alles is vlak. De groei van de boterham in het huis wordt gevangen in verrassende doorsneden. De deels digitaal vervaardigde illustraties zijn kleurig. Sommige pagina's (met name de eerste helft) bevatten veel details (etenswaren), de slotpagina's geven een rustiger beeld. De kunstzinnig ogende illustraties vragen erom meermaals bekeken te worden. De tekst staat in een groot lettertype met schreef en bevat veel dialoog en herhaling. Het werk van de Vlaamse illustrator is bekroond met diverse prijzen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401478632

Titel Tommie en de torenhoge boterham
Auteur Pieter Gaudesaboos
Secundaire auteur Lorraine Francis ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Illustraties: Pieter Gaudesaboos en tekst: Lorraine Francis - Oorspronkelijke uitgave: (c)2009
ISBN 9789401478632
PPN 434243825
Thematrefwoord Eten
Taal Nederlands