Eerlijk duurt het langst
Boek

Eerlijk duurt het langst (2021)/ Karen McManus, uit het Engels vertaald door Willeke Lempens

De leerlingen van Bayview Highschool worden gedwongen mee te doen aan het spel Truth or Dare. Daarbij dreigen veel gevaren, zoals vervelende roddels en zelfs de dood. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na de tragische dood van Simon Kelleher, oprichter van de roddelapp About You, lijkt de rust op Bayview High te zijn wedergekeerd. Schijnt bedriegt, want er is een anoniem persoon die start met een Truth or Dare-spel. Een spel met verstrekkende gevolgen, waarbij niet alleen nieuwe, pijnlijke roddels aan het licht komen, maar ook een persoon overlijdt. Door het uit twee delen bestaande verhaal vanuit drie personages te vertellen moet je als lezer in het verhaal groeien vanwege de grote hoeveelheid informatie. Daarna ontvouwt zich een soepel geschreven en vertaalde (psychologische) thriller in Amerikaanse setting met een verrassende en overrompelende ontknoping. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Een van ons liegt'*. Het is geen verhaal om snel door te lezen, daarvoor zijn er teveel gebeurtenissen en personages die doorgrond moeten worden. De spanning wordt niet alleen opgebouwd door het achterhalen van het verderfelijk brein achter het spel, maar ook door de broeierige verhoudingen. Verhoudingen die gekenmerkt worden door onderling wantrouwen, roddel en achterklap. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380503 | 318 pagina's

Titel Eerlijk duurt het langst
Auteur Karen M. McManus
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2021
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: One of us is next. - New York : Delacorte Press, (c)2020
ISBN 9789000380503
PPN 433822082
Genre thriller - schoolverhaal
Thematrefwoord Computerspelen ; Pesten ; Schoolleven
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Pesten ; Computerspelen

Relaties/Serie

Een van ons liegt-trilogie
Boek

Een van ons liegt-trilogie (2017-...)

vol. 2
Uitgeleend
Karen M. McManus