Granaatappelmeisje
Boek

Granaatappelmeisje (2021)/ Hadi Mohammadi & Neda Rastinmehr, vertaald door Jef Aerts

Een meisje vertelt hoe vier seizoenen geleden haar oma ineens weg was. Ze zocht haar overal, maar vond alleen nog oma's wandelstok. En natuurlijk de granaatappelboom, die oma als meisje had geplant. Het meisje herinnert zich wat oma vertelde over de bijzondere zaadjes. Prentenboek met sfeervolle, dromerige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Opeens is oma weg. Haar wandelstok, haar stoel en de granaatappelboom die oma als meisje heeft geplant zijn tastbare herinneringen voor haar kleindochter. Als er een jaar voorbij is, zit de boom vol granaatappels. Het meisje voelt zich hierdoor met haar oma verbonden. Dit prentenboek gaat over verlies. Uit één zin en de illustratie op die pagina blijkt dat oma is overleden. Het meisje zoekt overal naar haar oma en dit kan als metafoor voor het verlies worden gelezen. De in de ik-vorm geschreven tekst beschrijft in enkele regels de gevoelens en herinneringen van het meisje. De illustraties over dubbele pagina's hebben een poëtisch, sprookjesachtig karakter. De zachte (zowel qua kleur als lijnvoering), met aandacht voor details opgezette potloodtekeningen zijn met aquareltinten ingekleurd. Het boek is verschenen binnen het project 'Read with me' dat Iraanse kinderen in moeilijke situaties in contact brengt met bijzondere (prenten)boeken. Voor dit project begeleidt illustrator Marit Törnqvist jonge illustratoren bij het maken van een prentenboek; ook met Neda Rastinmehr voor deze uitgave. Binnen dit project verscheen van de auteur eerder 'Het meisje met de zeven paarden'*. Gevoelig, mooi prentenboek over verlies en rouw voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045125763

Titel Granaatappelmeisje
Uniforme titel Granaatappel meisje
Auteur Hadi Mohammadi
Secundaire auteur Neda Rastinmehr ; Jef Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Dit boek is ontstaan in het kader van het project 'Read with me' voor Iraanse kinderen - Tekst Hadi Mohammadi & illustraties: Neda Rastinmehr
ISBN 9789045125763
PPN 432608230
Thematrefwoord Rouwproces ; Grootmoeders ; Natuur ; seizoenen
Taal Nederlands