Schrik je van een prikje?
Boek

Schrik je van een prikje? al je vragen over vaccinatie beantwoord ([2021])/ Professor Marc Van Ranst en Geert Bouckaert, met illustraties van Katinka VanderSande

Waarom word je soms ziek van een bacterie of virus? Lees wat er gebeurt als je een prik krijgt, voor welke ziektes je ingeent kunt worden, over de geschiedenis en of de coronavaccins veilig zijn. Met kleine kleurenillustraties en verwerkingsvragen. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit uitgebreide en aantrekkelijk vormgegeven boek, verdeeld in vijf hoofdstukken, gaat over o.a. over virussen, bacteriën, vaccineren en Covid-19. Elk hoofdstuk is weer verdeeld in vijf subhoofdstukken. Alles wordt helder en op prettige toon uitgelegd. Voor het lezen van de tekst is een gevorderd leesniveau nodig vanwege de enorme hoeveelheid informatie; ook voor volwassenen kan dit interessant zijn. Het gebruikte lettertype is ook vrij klein. Aan het einde van elk hoofdstuk volgen vragen om de opgedane kennis te toetsen. Marc Van Ranst, professor Microbiologie en Immunologie aan de Universiteit in Leuven, was als twaalfjarige jongen al bezig met allerlei proefjes en testjes. Hij besloot op latere leeftijd om zijn kennis over bacteriën en virussen te delen met kinderen via boeken in samenwerking met Geert Bouckaert, scenarist en journalist. Eerder verscheen van dit schrijversduo 'Monsterlijke microben'* (heruitgave 2020). De hoofdstukken worden ondersteund door eenvoudige gekleurde tekeningen, die deels grappig en wat kinderlijk ogen. Geschikt voor nieuwsgierige lezers die meer willen weten over virussen, bacteriën en vaccineren, vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401479806 | 63 pagina's

Titel Schrik je van een prikje? : al je vragen over vaccinatie beantwoord
Auteur Marc Van Ranst
Secundaire auteur Geert Bouckaert ; Katinka VanderSande
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789401479806
PPN 434286117
Rubriekscode 614.53
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vaccinatie ; Coronavirus
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vaccinatie