De hut van groep 4
Boek

De hut van groep 4 (2020)/ Marianne Busser & Ron Schröder, met illustraties van Mark Janssen

Koen en Lot bouwen een hut met hun vrienden. Het begint ineens te onweren. Alle kinderen rennen naar huis. Maar waar is Koen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar. Met meeluistercode.

Recensie

De kinderen uit de klas van Koen en Lot hebben een hut in het bos gebouwd. Op woensdagmiddag gaan ze de hut verder afmaken, maar dan gaat het plotseling flink regenen en onweren. Iedereen rent bang naar huis, maar waar is Koen gebleven? Vlotte eigentijdse dialogen, spannend verteld en herkenbare gebeurtenissen en met taalgebruik dat is afgestemd op de doelgroep: kinderen uit groep 4, AVI-M4. Het verhaal zit logisch in elkaar. Zevende deeltje uit de Koen en Lot-serie. Iedere zin begint op een nieuwe regel. Met vrolijke, helder ingekleurde illustraties, die goed bij de tekst passen en het verhaal aanvullen. Het onweer zie je op de illustraties al aankomen, terwijl de kinderen nog rustig aan het spelen zijn. Ook de gezichtsuitdrukkingen zijn goed getroffen. Soms loopt de tekst door de illustraties, iets wat niet alle kinderen prettig vinden. Nu met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Aantrekkelijk eerste leesboekje voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523660 | 31 pagina's

Titel De hut van groep 4
Uniforme titel De hut van groep vier
Auteur Marianne Busser
Secundaire auteur Ron Schröder ; Mark Janssen
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, 2020
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - 1e druk: 2016 - Oorspronkelijke titel met illustraties van Dagmar Stam: De hut van groep vier. - 2003
ISBN 9789463523660
PPN 430513410
Thematrefwoord Spelen ; Hutten ; Onweer
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Koen en Lot
Boek

Koen en Lot (2000-...)

vol. 7
Uitgeleend
Marianne Busser