Fergie de kleine grijze tractor redt de boerderij
DVD

Fergie de kleine grijze tractor redt de boerderij ([2021])/ geregisseerd door Peder Hamdahl Næss

Over het land van opa moet een snelweg aangelegd worden. Lukt het kleinzoon Gustav en de levende tractor Fergie om de boerderij te redden? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse kinderfilm (2017) van Peder Hamdahl Næss over Fergie, de kleine grijze tractor die dankzij een magische bougie leeft. Twee mannen in nette pakken komen vertellen dat er een snelweg aangelegd zal worden over het land van opa. Grotere boerderijen in de buurt blijven gespaard, maar de boerderij van opa is te klein. Kleinzoon Gustav ontdekt dat er op een van de akkers van opa niets groeit, omdat hij weinig vruchtbaar is en weinig zon vangt. Samen met Fergie bedenkt hij een plan om met hulp van grote spiegels meer zon op de akker te vangen. Lukt het hen om gewas te laten groeien op deze akker en zo de boerderij van opa te redden? 'Fergie' is de bijnaam van de tractor Ferguson TE20, een uitvinding uit 1946 van de Ier Harry Ferguson. In Noorwegen is Fergie (Gråtass) een populaire kinderfiguur, waarover meerdere films zijn gemaakt, onder meer 'Fergie de kleine grijze tractor gaat vol gas'*. Een film met een nostalgische sfeer, onnozele boeven en slapstickavonturen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087805

Titel Fergie de kleine grijze tractor redt de boerderij
Uniforme titel Gr°atass redder g°arden De kleine grijze tractor Fergie redt de boerderij Fergie redt de boerderij
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peder Hamdahl Næss
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (73 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Noorwegen : Cinenord Kidstory, 2017 - Oorspronkelijke titel: Gr°atass redder g°arden
ISBN 8718868087805
PPN 434452866
Thematrefwoord Tractoren ; Boerderijen
Taal Nederlands