Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Een geheime belofte
Boek

Een geheime belofte ([2021])/ Gina Mayer, vertaald [uit het Duits] door Elsbeth De Jager

Zoë (13) heeft het getraumatiseerde paard Shaman leren kennen. Hoewel ze nog te weinig rijervaring heeft, gaat ze toch stiekem op hem rijden. Maar dat heeft natuurlijk gevolgen! Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zoë (13) zit op Snowfields, een in noordelijk Canada gelegen internaat voor hele goede ruiters. Zij kwam daar terecht doordat Shaman, een getraumatiseerd paard, alleen haar vertrouwt. Zoë heeft nog onvoldoende rijervaring en ondanks dat ze niet op Shaman mag rijden, doet ze dat stiekem toch. Een docent van het internaat ziet dit en berekent haar kansen voor wedstrijden. Maar dat vraagt teveel van Shaman die daardoor ernstig terugvalt. Dit is het tweede deel uit de serie 'De Paardenfluisteraar', die zo is getiteld omdat er gewerkt wordt met getraumatiseerde paarden. Dit deel kan eventueel los van 'Een nieuw begin'* (2021) zelfstandig gelezen worden. De liefde voor paarden en met name voor Shaman is de rode draad van het verhaal. Daarnaast komen allerlei andere tienermeisjeszaken aan de orde zoals groepsdynamiek, verliefdheid en onzekerheid. De toegankelijke schrijfstijl is vlot en beeldend, maar ook met veel clichés. Het verhaal is wensvervullend met een grote dosis avontuur en dramatiek. Hoewel Zoë vaak onzeker is, lukt alles haar wel. Dit meisjesinternaat- annex paardenverhaal zal de liefhebber vanaf ca. 10 jaar aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789464290073 | 204 pagina's

Titel Een geheime belofte
Auteur Gina Mayer
Secundaire auteur Elsbeth De Jager
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 204 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Ein geheimes Versprechen. - Ravensburg : Ravensburger Verlag GmbH, (c)2018. - (Pferdeflüsterer Academy)
ISBN 9789464290073
PPN 434327964
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Vriendschap ; Canada ; Kostscholen ; Puberteit
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De paardenfluisteraar
Boek

De paardenfluisteraar (2021-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Gina Mayer