De gitaarmoord
Boek

De gitaarmoord ([2015])/ Loriano Macchiavelli, vertaald door Dorette Zwaans

De Napolitaan is om het leven is gebracht. Paas wordt door hoofdinspecteur Raimondi als schuldige aangewezen. Maar inspecteur Sarti denkt, dat hij niet de moordenaar is. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Inspecteur Sarti en zijn chauffeur krijgen een noodoproep over een schietpartij in een café. Ze ontdekken dat iemand, genaamd de Napolitaan, om het leven is gebracht. Paas, echte naam Kaffain, wordt door hoofdinspecteur Raimondi als schuldige aangewezen. Spriet, een 13-jarige jongen en Amir, de broer van Paas, vermoeden dat de afkomst van Paas leidt tot deze veroordeling. Ze willen samen met de inspecteur de ware moordenaar achter slot en grendel krijgen. Subtiel komen de vooroordelen over inwoners uit het noorden en zuiden van Italië en de afkeer van buitenlanders ter sprake. Humor is rijkelijk aanwezig in dialogen, het personage van de 13-jarige Spriet en de autofobie van de chauffeur. De inspecteur is karikaturaal getypeerd. Hij is, ondanks een feilloos geheugen, een klunzig type. Met negen eenvoudige pentekeningen die niets wezenlijks aan het verhaal toevoegen. De computertekening op het omslag oogt stijfjes. Tweede deel in de reeks 'Inspecteur Sarti', dat tegelijk verscheen met het eerste: 'De moord in de kleedkamer'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492197023 | 132 pagina's

Titel De gitaarmoord
Auteur Loriano Macchiavelli
Secundaire auteur Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave [Rosmalen] : La zeta, [2015]
Overige gegevens 132 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Italiaans - Vertaling van: Sarti Antonio e la ballata per chitara e coltello. - Casale Monferrato : Sonda, (c)2005
ISBN 9789492197023
PPN 392126303
Genre detectiveroman
Taal Nederlands