Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het verhaal van Mars
Boek

Het verhaal van Mars ([2021])/ Ben Hubbard, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Nick Kivits

Wat weten we eigenlijk van de rode planeet Mars? Lees ook over enorme zandstormen, verwoestende meteorieten en diepe kraters. Zullen er ooit mensen kunnen wonen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In vijf hoofdstukken levert dit boek een schat aan informatie over de rode planeet Mars. Er is aandacht voor de verhalen over Mars die vroeger de ronde deden, voor de plaats van Mars in ons zonnestelsel, en over onderzoek naar en op de planeet. Een uitgebreid hoofdstuk is gewijd aan het oppervlak van de planeet, het klimaat en de eventuele mogelijkheid van leven in vroegere tijden. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in paragrafen die steeds een spread beslaan. Elke spread is voor meer dan de helft geïllustreerd met een grote kleurenfoto. Daarnaast staat de lopende tekst die nog wordt aangevuld met teksten in kaders of bijschriften bij kleinere afbeeldingen. Een perfect boek voor wie al interesse heeft in de ruimte en zich nu verder wil verdiepen in deze bijzondere planeet. Achterin staat een spread met adressen van sterrenwachten, apps, websites en boeken over het onderwerp. Daarna zijn tot slot een woordenlijst en register opgenomen. Vanaf ca. 10 jaar, ook geschikt voor vmbo'ers in de brugklas.

Specificaties

Nederlands | 9789086648481 | 64 pagina's

Titel Het verhaal van Mars
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Nick Kivits
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: verleden, heden en toekomst van de rode planeet - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The story of Mars : the past, present and future of the red planet. - The Watts Publishing Group, (c)2020
ISBN 9789086648481
PPN 433130415
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mars (planeet)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Planeten