Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog
Boek

De verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog ([2021])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Ida Schuurman

Tussen 1914 en 1918 vond de Eerste Wereldoorlog plaats. Weet je hoeveel soldaten meevochten? En welke nieuwe wapens gebruikt werden? Lees van alles over deze oorlog, over de oorzaken en gevolgen. Ook hoe het leven van gewone mensen eruitzag. Met vragen en veel zwart-witfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de Eerste Wereldoorlog werd gebruikgemaakt van nieuwe uitvindingen zoals tanks, gifgas en bommenwerpers. In dit deel uit de driedelige reeks 'Gruwelijke geschiedenis' wordt van alles over de Eerste Wereldoorlog verteld. Aan bod komen onder meer de oorzaken, het leven in de loopgraven, de historische context, het leven van gewone mensen en de gevolgen. Dit gebeurt in tien hoofdstukken van twee tot zes bladzijden met veel, veelal zwart-witillustraties zoals kaarten, historische foto's en tekeningen, grafieken. Extra informatie staat in de rubrieken 'Archief geopend' en 'Fatale feiten'. In veelal kleine tekstblokjes wordt de geschiedenis duidelijk verteld. De uit het Engels vertaalde tekst is aangepast voor lezers uit Nederland en Vlaanderen. Achterin staan een tijdlijn, een woordenlijst (van de dikgedrukte woorden in de tekst), meer weten en een register. Ook zijn er een tiental verwerkingsvragen opgenomen. Zeer geschikt voor het onderwijs maar ook om zelf te lezen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086648269 | 48 pagina's

Titel De verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The horror of World War I. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Deadly history)
ISBN 9789086648269
PPN 433130296
Rubriekscode 927.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog I
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog I

Relaties/Serie

Gruwelijke geschiedenis
Boek

Gruwelijke geschiedenis (2021-...)

vol.
Uitgeleend