De verschrikkingen van de Holocaust
Boek

De verschrikkingen van de Holocaust ([2021])/ Claire Throp, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Ida Schuurman

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ruim zes miljoen joden vermoord. Lees van alles over de Holocaust, over de oorzaken en gevolgen. Hoe het was om als jood in deze tijd te leven. Met veel zwart-witfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Holocaust (beter: Sjoa) is één van de ingrijpendste gebeurtenissen in de geschiedenis van de twintigste eeuw. Ruim zes miljoen Joden werden door de nazi's op systematische en industriële wijze vermoord. Het is belangrijk om aan deze genocide in het onderwijs aandacht te besteden, maar hoe kan dit op een manier die voor kinderen te bevatten is? De auteur van dit rijk geïllustreerde boek heeft hiertoe een geslaagde poging gedaan door het geven van een helder en genuanceerd historisch overzicht in voor kinderen begrijpelijke taal en door het opnemen van korte getuigenissen van slachtoffers. Zij besteedt ook aandacht aan de vervolging van Roma, Sinti en gehandicapten, aan de rol van de omstanders en aan de gebrekkige opvang van de slachtoffers na de bevrijding. De fotokeuze is verantwoord - al te gruwelijke foto's werden vermeden. Deel uit de driedelige reeks 'Gruwelijke geschiedenis'*. De uit het Engels vertaalde tekst is aangepast voor lezers uit Nederland en Vlaanderen. Achterin staan acht verwerkingsvragen, een tijdlijn, woordenlijst, verwijzingen en register. Zeer geschikt voor het onderwijs maar ook om zelf te lezen, liefst met begeleiding. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086648252 | 48 pagina's

Titel De verschrikkingen van de Holocaust
Auteur Claire Throp
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The horror of the Holocaust. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Deadly history)
ISBN 9789086648252
PPN 433130288
Rubriekscode 928.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jodenvervolging; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Jodenvervolging

Relaties/Serie

Gruwelijke geschiedenis
Boek

Gruwelijke geschiedenis (2021-...)

vol.
Uitgeleend