Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog
Boek

De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog ([2021])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Ida Schuurman

Tussen 1939 en 1945 vond de Tweede Wereldoorlog plaats. Weet je wie de nazi's waren? En waarom er zoveel doden onder burgers vielen? Lees van alles over deze oorlog, over de oorzaken en gevolgen. Ook hoe het voor gewone mensen was. Met vragen en zwart-witfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie waren de nazi's? En waardoor vielen er zoveel doden onder burgers? In dit handzame, rijk geïllustreerde boek wordt van alles over de Tweede Wereldoorlog verteld. In negen hoofdstukken, komen verder onder meer aan bod de oorzaken, de historische context, de gevaarlijke nieuwe wapens die werden gebruikt (o.a. atoomwapens), het slot van de oorlog en de gevolgen. En ook lees je wat de oorlog betekende voor het leven van gewone mensen. Elk hoofdstuk beslaat twee tot zes bladzijden met veel, veelal zwart-witillustraties zoals kaarten, historische foto's en tekeningen en grafieken. Extra informatie staat in de rubrieken 'Archief geopend' en 'Fatale feiten'. In kleine tekstblokjes met grote vette titelkopjes worden de grote lijnen van de oorlog in vrij grote letters duidelijk verteld. De uit het Engels vertaalde tekst is aangepast voor lezers uit Nederland en Vlaanderen. Achterin staan een tijdlijn, een woordenlijst (van de vetgedrukte woorden in de tekst), tips voor boeken, websites en musea en een register. Ook zijn een achttal verwerkingsvragen (zonder antwoorden) opgenomen. Maakt deel uit van de driedelige reeks 'Gruwelijke geschiedenis'*. Zeer geschikt voor gebruik in het onderwijs, maar ook om zelf te lezen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086648276 | 48 pagina's

Titel De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The horror of World War II. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Deadly history)
ISBN 9789086648276
PPN 433130318
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II

Relaties/Serie

Gruwelijke geschiedenis
Boek

Gruwelijke geschiedenis (2021-...)

vol.
Uitgeleend