De Bosatlas van weer en klimaat
Boek

De Bosatlas van weer en klimaat ([2021])/ concept en cartografie: Noordhoff Atlasproducties, research en samenstelling: KNMI ; tekst: Lijn43, Henk Leenaers ; met bijdragen van KNMI: Peter Siegmund, Bernadet Overbeek, Rob Groenland, Janette Bessembinder ; tekst- en eindredactie: Lijn43

Bekijk en lees hoe het weer en klimaat de afgelopen decennia veranderd zijn en wat de gevolgen zijn voor de samenleving. Wat is de rol van de mens en natuur hierbij? Aangevuld met informatie over (de voorspelling van) het weer. Atlas met kaarten, infographics en foto's in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het KNMI brengt in samenwerking met uitgeverij Noordhoff deze publicatie over het weer en het klimaat uit. Deze atlas vertelt en toont hoe ons weer de afgelopen decennia veranderde en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden. Voorts informatie over het dagelijkse weer, extreem weer, het maken van weerberichten, uitleg over wat bijvoorbeeld een hogedrukgebied is, welke wolken er zijn en wat ze betekenen. Ook informatie over weer en klimaat enkele eeuwen geleden. Het boek bevat vele fraaie foto's, kaarten, grafieken en infographics in kleur. Uiteraard is er ook ruim aandacht voor de huidige en mogelijke toekomstige effecten van klimaatverandering in Nederland en in Caribisch Nederland op korte en langere termijn. Een rijk inzicht gevend boek over alles wat vandaag de dag met weer en klimaat samenhangt. Met trefwoordenregister. Geheel vernieuwde editie ten opzichte van 'De Bosatlas van het klimaat' uit 2011. Voor volwassenen en jongeren in onder meer het voortgezet onderwijs vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001278458 | 120 pagina's

Titel De Bosatlas van weer en klimaat
Instelling Lijn43, Utrecht /Noordhoff Atlasproducties ; /Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, De Bilt
Secundaire auteur Henk Leenaers ; Peter Siegmund
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Atlasproducties, [2021] - De Bilt : KNMI
Overige gegevens 120 pagina's - illustraties, kaarten - 35 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789001278458
PPN 433975849
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Nederland; Atlassen ; Weer; Nederland; Atlassen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat