Egeltjes wonderlijke winter
Boek

Egeltjes wonderlijke winter ([2021])/ Bram Kasse en Leontine Gaasenbeek

Omdat de andere dieren in het bos zo enthousiast zijn over de winter, besluit Egeltje geen winterslaap te houden. Hij gaat bij zijn vrienden langs om ze te helpen bij het versieren van hun huis en de kerstboom. Maar dat levert nogal wat ongelukjes op. Prentenboek met sfeervolle wintere kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer de andere bosdieren beweren dat de winter de mooiste tijd van het jaar is, besluit Egeltje om geen winterslaap te houden. Enthousiast gaat hij bij zijn vrienden langs om hen uit te nodigen met hem te gaan zwemmen, chocolademelk te drinken en spekjes te eten. Teleurgesteld echter ziet hij hoe ze bezig zijn met onder meer koken, opruimen en het optuigen van de kerstboom. Wanneer hij hen daarbij spontaan helpt, gebeurt er ongeluk na ongeluk vanwege zijn stekels. Groot prentenboek met vele identificatiemogelijkheden. De gemoedelijke tekst (in hoofdletters weergegeven) laat zich goed voorlezen. De 'lezer' heeft voorkennis wat betreft de naderende ongelukjes dankzij herhalende zinnen ('ik wil je iets vragen,' zegt hij snel / 'maar weet je... eerst help ik je wel'). De cartoonachtige prenten beslaan enkele en dubbele pagina's. De dieren kleden en gedragen zich als mensen en vertonen duidelijke lichaamstaal. Fraai zijn de zachtgetinte achtergronden met verwazingen en sfeervol de doorkijkjes vanuit de (boom)woningen richting het besneeuwde bos. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087820879

Titel Egeltjes wonderlijke winter
Auteur Bram Kasse
Secundaire auteur Leontine Gaasenbeek
Type materiaal Boek
Uitgave [Almere] : Buddy Books, [2021]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst: Bram Kasse, naar een idee van Leontine Gaasenbeek en illustraties: Leontine Gaasenbeek, met idOeeën van Bram Kasse
ISBN 9789087820879
PPN 433846526
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Winter ; Kerstmis ; Vriendschap
Taal Nederlands