Hoe maakt u het?
Boek

Hoe maakt u het? zelf kleding maken met duurzame tips en patronen van Bomb ([2021])/ Noëlle As & Lea Pauw, fotografie: Nynja Dudok Photography

Lea en Noelle van het modebedrijf Bomb leggen je uit hoe je eenvoudig, op een duurzame manier kleding en accessoires (ver)maakt. Puntsgewijze uitleg met kleine kleurenfoto's en QR-codes voor filmpjes. Met twee patroonbladen, tips en kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs zijn twee vriendinnen die samen een fashionopleiding en een gezamenlijke passie hebben: 'van niets iets maken'. Met hun modebedrijf Bomb maken ze nieuwe kledingstukken van restpartijen stof die anders vernietigd zouden. Na uitleg van hun drijfveren geven ze de lezer, ondersteund door QR-codes voor filmpjes, handvatten om zelf kleding te maken dan wel te veranderen. Daarna gaan ze in op benodigdheden en materiaal, voorzien van adressen. Dan aan de slag: moeilijkheidsniveaus 1 tm 3, de naaimachine, info over de video's, gebruik van het patronenblad, het op stof leggen en tenslotte de werkstukken. Elk werkstuk begint met info over de benodigde hoeveelheid stof en ander materiaal. Vervolgens wordt de lezer stap voor stap met kleurenfotootjes begeleid naar het eindresultaat. Tussendoor nog wat informatie over de wereldwijde verspilling van kleding en een flink aantal kledingstukken die zij eigentijdser maakten zoals een t-shirt en overhemd en nog meer ideeën voor o.a een tas, hoedje, jumpsuit en spencer. Eigentijdse en overzichtelijke vormgeving met veel kleurenfoto's van met name de auteurs en de kleding. Ook al heb je weinig ervaring met naaien, kun je al snel aan de slag met dit inspirerende eigentijdse naaiboek. Voor zowel volwassenen als jongeren, vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401476737 | 143 pagina's

Titel Hoe maakt u het? : zelf kleding maken met duurzame tips en patronen van Bomb
Auteur Noelle As
Secundaire auteur Lea Pauw
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 143 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - 2 patroonbladen
Annotatie Uitgave in samenwerking met Bomb
ISBN 9789401476737
PPN 434953636
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Naaipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Naaien