Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wonderlijke weetjes over de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren
Boek

Wonderlijke weetjes over de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren het dikke boek van Professor Kleinbrein ([2021])/ Sarah Devos, met illustraties van Heleen Brulot ; revisie: De Witregel en Dieter Wildemauwe

Hoe oud was Toetanchamon toen hij farao werd? En wat is het verschil tussen een viaduct en aquaduct? Professor Breinstein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over de Romeinen, de oude Grieken en Egyptenaren. Met veel, ook grappige, zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drie uitgaven van Professor Kleinbrein zijn gebundeld in deze zeer dikke paperback. Het betreft 'Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten' over de Oude Grieken' (2018), de Romeinen (2016) en de Egyptenaren (2017). De auteur vertelt via de professor op speelse, toegankelijke wijze over de leefwijze van deze volkeren. Elk deel is voorzien van een inhoudsopgave, tijdlijn en een kort overzicht van belangrijke feiten door de eeuwen heen. Daarna volgt een verkorte versie van de geschiedenis van de eerder genoemde culturen, in verhaalvorm aangeboden en doorspekt met humor. De korte teksten in een grote letter zijn vlot leesbaar en worden rijkelijk afgewisseld met getekende zwart-witillustraties die zowel informatief als humoristisch zijn. Kaders met o.a. leuke weetjes en mythen in woord en beeld verrijken de tekst. Het geheel zal de beoogde doelgroep zeker aanspreken en omvat vele thema's: van oorlogen tot kunst en van slavenarbeid tot de Olympische Spelen. Ook goden en godinnen, het dagelijks leven, de kindertijd en beroemde bouwwerken ontbreken niet. Hopelijk laten kinderen zich niet afschrikken door de omvang van het boek, want het is heel geschikt om belangstelling te wekken voor de oude culturen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401481977 | 483 pagina's

Titel Wonderlijke weetjes over de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren : het dikke boek van Professor Kleinbrein
Uniforme titel Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Oude Grieken Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren Het dikke boek van Professor Kleinbrein De oude Grieken De Romeinen De Egyptenaren
Auteur Sarah Devos
Instelling /De Witregel, Gouda
Secundaire auteur Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 483 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 21 cm
Annotatie Bevat: Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Oude Grieken ; Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen ; Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2018, (c)2016, (c)2017. - (Professor Kleinbrein)
ISBN 9789401481977
PPN 434778702
Rubriekscode 923
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oudheid ; Griekse Oudheid ; Romeinse Oudheid ; Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oudheid