Minari
DVD

Minari ([2021])/ directed by Lee Isaac Chung

Als een Koreaans-Amerikaans gezin van de stad naar het platteland van Arkansas verhuist om op een eigen boerderij de Amerikaanse droom waar te maken, stelt de nieuwe omgeving hen voor veel uitdagingen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans drama (2020) van Lee Isaac Chung met Steven Yeun, Yeri Han en Yuh-Jung Youn. Genomineerd voor zes Oscars en won een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Het Koreaans-Amerikaanse gezin Yi verhuist van de stad naar het platteland van Arkansas om op een eigen boerderij de Amerikaanse droom waar te maken. Maar de nieuwe omgeving stelt hen voor flink wat uitdagingen. Beoordeling IMDb: 7.5. Gerold Kort (Cinemagazine 5-8-'21): "De plot van 'Minari' klinkt saai maar de diepgang en humor van de karakters maken de film tot een rijke ervaring" (3,5 sterren). Floortje Smit (Volkskant 4-8-'21): 'een film die in je hart kruipt (...) Kindacteur Alan Kim is ontwapenend en Youn Yuh-jung, de Koreaanse vedette die een Oscar voor beste bijrol won, is hartveroverend als de recalcitrante oma (...) Een film die onderzoekt waar de grens ligt tussen assimilatie en je eigen identiteit bewaren én die een warme, tedere ode aan familie is' (4 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 5-8-'21): 'Een geweldige zet is om de gebeurtenissen grotendeels vanuit het gezichtspunt van de zevenjarige David te laten zien, waarmee Chung een gefictionaliseerde versie van zijn eigen kindertijd toont (...) Meesterlijk is Chungs gevoel voor het tragische en het komische, al ontbreekt ook de lyriek niet' (5 sterren).

Specificaties

Engels | 8718836864773

Titel Minari
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chung" ; Steven Yeun ; Han"
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Steven Yeun, Han Ye-Ri, Alan S. Kim. - Koreaans en Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Plan B, 2020
ISBN 8718836864773
PPN 434806102
Genre sociale roman
Thematrefwoord Cultuurverschillen
Taal Engels