Twin
DVD

Twin ([2021])

Als Erik voor het eerst in 15 jaar zijn (identieke) tweelingbroer Adam en diens vrouw Ingrid opzoekt, ontstaat ruzie waarbij Adam overlijdt. Ingrid en Erik besluiten dat Erik Adams plaats inneemt, maar Erik verschilt qua karakter nogal veel van Adam.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse misdaadserie (2019, 8 afleveringen) bedacht door Kristoffer Metcalfe. Met Rebekka Nystabakk (Out of nature), Kristofer Hivju (Turist, After earth) en Mathilde Holtedahl Cuhra. De identieke tweeling Erik en Adam verschilt enorm van elkaar: Erik is een surfer en een klaploper, Adam een succesvolle zakenman en een goede echtgenoot en vader. Als Erik voor het eerst in 15 jaar op bezoek is bij Adam en zijn vrouw Ingrid, ontstaat een ruzie die uit de hand loopt, waarbij, door toedoen van Ingrid, Adam overlijdt. Ingrid en Erik besluiten het gebeuren te verdoezelen door Erik de plaats van Adam in te laten nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Beoordeling IMDb: 7.2. Omar Larabi (de Lagarde 4-7-'21): 'typische Noorse zwarte humor (...) Kristofer Hivju speelt een geestige dubbelrol in drama met hilarische premisse (...) een weinig originele maar zeer treffende invalshoek voor een misdaaddrama' (4 sterren).

Specificaties

Noors | 5407003483093

Titel Twin
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kristoffer Metcalfe ; Kristofer Hivju ; Rebekka Nystabakk
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kristofer Hivju, Rebekka Nystabakk. - Regisseurs onder anderen: Kristoffer Metcalfe. - Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Noorwegen : Nordisk Film, 2019
ISBN 5407003483093
PPN 43470766X
Genre thriller
Thematrefwoord Tweelingen
Taal Noors

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend