Ainbo
DVD

Ainbo heldin van de Amazone ([2021])/ regie Richard Claus, José Zelada

Ainbo (13) woont in het Amazonegebied. Haar dorp wordt getroffen door een vloek van de demon Yacuruna. Kan Motelo Mama, de enorme, wijze schildpad die het dorp beschermt, haar helpen?

Aanwezigheid

Recensie

Peruaans-Nederlandse animatiefilm van Richard Claus (De kleine vampier) en José Zelada. Het 13-jarige weesmeisje Ainbo woont diep in de bossen van het Amazonegebied. Ze kan heel goed met pijl en boog omgaan en vechten en springen, maar is toch onzeker. Wanneer een aantal inwoners van het dorp ziek worden, denken de mensen dat ze getroffen zijn door een vloek van de demon Yacuruna. Samen met haar hartsvriendin Zumi en geholpen door het vrolijke gordeldier Dillo en de maffe grote tapir Vaca gaat Ainbo op pad om de vloek te stoppen. Is de Nederlandse goudzoeker Cornell DeWitt de oorzaak van de problemen? Kan Motelo Mama, de enorme, alwetende schildpad die het dorp beschermt, hen helpen? De recensenten geven 3 sterren. Kidsweek (kidsweek.nl): '(...) Grappig, maar niet zo origineel dus. (...) Ainbo krijgt met zóveel boze mensen, geesten en problemen te maken, dat je goed moet opletten om het verhaal te begrijpen. Ben je de draad toch kwijt? Dan kun je altijd nog genieten van de prachtige Amazone. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-8-'21): '(...) In technisch opzicht doet de film niet veel onder voor animatiefilms uit de grotere Amerikaanse studio's. (...) Het scenario is een beetje tam en voorspelbaar, maar dat zal voor jonge kinderen geen bezwaar zijn.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045250157

Titel Ainbo : heldin van de Amazone
Uniforme titel Ainbo, heldin van de Amazone
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Claus
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels, Nederlands, Vlaams of Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Peru : Tunche Films, 2020
ISBN 8713045250157
PPN 434762237
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Amazonegebied ; Zoektochten ; Vervloekingen
Taal Engels