Billenkoek
Boek

Billenkoek avonturen van een stoute Surinamer : een verhaal over vriendschap, trouw en loyaliteit ([2021])/ Henk Bakboord

Autobiografisch verslag van de fetisj-feesten en SM-party's in de jaren negentig in Amsterdam en het daarop volgende afkicktraject van de auteur die een ernstige drugsverslaving had opgelopen.

Aanwezigheid

Recensie

Autobiografisch verslag van de fetisj-feesten en SM-party's in de jaren negentig in Amsterdam. De auteur (1961) maakte in de jaren tachtig furore als breakdancer met zijn Alex and the City Crew. Toen de populariteit taande, ging hij werken als trambestuurder. Bij toeval belandde hij in de hedonistische nachtwereld waar liefhebbers van SM hun fantasie de vrije loop lieten. In die tijd leidde hij een dubbelleven, overdag op de tram, 's nachts in de kinky kelders van de Amsterdamse SM-clubs. Daarnaast werkte hij als danser in de discotheken de iT en de Roxy. In deze roman wordt expliciet verslag gedaan van de seks, drugs en roes maar ook van de gaandeweg van de auteur bezit nemende coke- en speedverslaving. Ook zijn afkicktraject bij de Amsterdamse Jellinek-kliniek wordt beschreven. De auteur werkt tegenwoordig als docent Urban Dance en zelfstandig professional in de culturele sector. Geïnspireerd door collega-auteur Arthur van Amerongen heeft hij deze roman geschreven, die is opgedragen aan de Christmas Twins Gary en Gregory die ooit een beroemde koffieshop-boetiek in Amsterdam hadden.

Specificaties

Nederlands | 9789083077895 | 172 pagina's

Titel Billenkoek : avonturen van een stoute Surinamer : een verhaal over vriendschap, trouw en loyaliteit
Auteur Henk Bakboord
Type materiaal Boek
Uitgave Sint Pancras : Ezo Wolf Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 172 pagina's - 21 cm
ISBN 9789083077895
PPN 430211848
Taal Nederlands