Bittere waarheid
Grote Letter Boek

Bittere waarheid ([2021])/ Thea Zoeteman

Als een vrouw haar man met een andere vrouw ziet en hij later alles ontkent, stort haar wereld in en ontwikkelt ze een paniekstoornis.

Aanwezigheid

Recensie

Het huwelijk van Nicolet en haar man Maarten loopt stroef door Maartens narcisme. En dan ziet Nicolet hem met een andere vrouw zoenen. Maarten ontkent het en wordt boos. Nicolet weet niet wat ze moet doen - alleen bij haar vriendin Renske kan ze haar hart luchten - en hoe langer het duurt, hoe meer de gespannen situatie een weerslag op haar heeft. Uiteindelijk komt het zelfs zover dat ze een paniekstoornis ontwikkelt. Als ze er ten slotte achter komt wat er echt aan de hand is, lijkt er geen andere mogelijkheid dan om de belofte aan zichzelf om niet te scheiden te verbreken. Een aangrijpend relaas, dit verhaal waarin het gaat over onderwerpen als 'overspel' en 'paniekstoornis'. De auteur schetst op geloofwaardige wijze wat die beide voor vergaande gevolgen hebben voor een gezin. Tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk echte vriendschap is als je het moeilijk hebt en wat voor troost het geloof in God dan kan bieden. En gelukkig is er ook nog sprake van enige hoop, zodat er ook nog wat lichtpuntjes zijn. Al met al een goed uitgewerkte roman voor een gelovige doelgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789020538489

Titel Bittere waarheid
Auteur Thea Zoeteman-Meulstee
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Utrecht : Citerreeks, [2021]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : Citerreeks, (c)2021. - (Nicolette trilogie ; 2)(Citerreeks) - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789020538489
PPN 434821357
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Narcisme ; Overspel ; Psychische stoornissen
Taal Nederlands