Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
The Beatles
Boek

The Beatles get back ([2021])/ door The Beatles, met foto's van Ethan A. Russell en Linda McCartney ; voorwoord door Peter Jackson ; inleiding door Hanif Kureishi ; geredigeerd door John Harris op basis van transcripties van de oorspronkelijke geluidsopnamen ; vertaling [uit het Engels] Debby Nieberg ; redactie Nederlandse uitgave Vitataal

Om het vuur weer op te laten laaien bedachten The Beatles een nieuw project: een verrassingsconcert waarop ze nieuwe nummers zouden spelen. Dit boek laat zien hoe in 1969 de voorbereidingen verliepen.

Aanwezigheid

Recensie

Luttele maanden na het voltooien van 'The White Album' begonnen The Beatles begin 1969 aan een nieuw project. Het plan was om voor het eerst sinds enkele jaren weer een concert te geven op een nog nader te bepalen locatie en daarvoor nieuwe nummers in te studeren. Ze installeerden zich in de Londense Twickenham-Filmstudio om zich voor te bereiden. In deze ambiance kwam het project niet goed van de grond en de groep verkaste naar hun eigen Apple-studio, waar ze de repetities hervatten. Eind januari gaven ze ten slotte een legendarisch verrassingsconcert op het dak van het Apple-gebouw. De opnamen van januari 1969 stonden aanvankelijk te boek als de Get Back-sessies, maar zouden ruim een jaar later als het laatste Beatlesalbum worden uitgebracht onder de titel 'Let It Be'. Dit fraai uitgegeven boek bevat honderden foto's en de transcripties van gesprekken tijdens de repetities en rond het optreden in januari 1969. Daaruit blijkt dat de groep geen viereenheid meer was maar nog wel probeerde er iets van te maken. Op Disney+ is de gelijknamige documentaire in drie delen te zien.

Specificaties

Nederlands | 9789024598519 | 238 pagina's

Titel The Beatles : get back
Uniforme titel Get back
Instelling The Beatles
Secundaire auteur Ethan A. Russell ; Linda McCartney ; Peter Jackson ; Hanif Kureishi ; John Harris ; Debby Nieberg
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Apple Corps Limited, [2021] - Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Overige gegevens 238 pagina's - foto's - 31 cm
Annotatie Vertaling van: The Beatles: get back. - London : Apple Corps Limited, (c)2021
ISBN 9789024598519
PPN 434150193
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beatles, The; Let it be (compositie) ; Get back (film)
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Beatles