Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De outcast
Boek

De outcast (2021)/ Taran Matharu, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik

Weesjongen Arcturus (15) kan demonen oproepen en komt op een school waar jongeren van adel worden opgeleid tot magier. Hij krijgt het er moeilijk, maar demon Sacharissa is zijn trouwe helper. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een wonderbaarlijk voorval vindt plaats: een doodgewone burgerweesjongen die demonen kan oproepen. Een gave die doorgaans alleen is weggelegd voor de eerstgeboren van adellijke afkomst. Het gebeurt Arcturus (15) die naar Vocans Academie, opleidingsinstituut voor demonologie, wordt gestuurd. Hij wordt bepaald niet met open armen ontvangen: diverse medestudenten hebben het op zijn leven en dat van prins Harold gemunt. Gelukkig heeft hij zijn demon Sacharissa steevast aan zijn zijde. Na talrijke gevechten op leven en dood keert hij terug op Vocans, maar de problemen zijn geenszins voorbij. Hij belandt in de machtsstrijd tussen rebellen en de vader van prins Harold, koning Alfric, een egocentrisch heerschap die het volk uitbuit. Prequel van de driedelige Summoner-reeks* verteld vanuit het perspectief van Flechters latere leermeester Arcturus. Ondanks situatieve herhalingen (bijvoorbeeld de infusering van demonen) blijft de geschetste leefwereld boeiend en actueel: onderdrukking, klasseverschillen en racisme (van het dwergvolk) komen aan bod. Dit zelfstandig te lezen boek is een prima opstap voor diegenen die deze vaardig geschreven trilogie nog niet hebben ontdekt. Vakkundig vertaald. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380244 | 367 pagina's

Titel De outcast
Auteur Taran Matharu
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Best of YA|Van Goor, 2021
Overige gegevens 367 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: The outcast. - Londen : Hodder's Childrens Books, (c)2018. - (Summoner The Prequel)
ISBN 9789000380244
PPN 43382204X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Demonen ; Magie ; Fantasiewezens ; Weeskinderen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Summoner
Boek

Summoner (2017-...)

vol. Prequel
Uitgeleend
Taran Matharu