Chaos walking
DVD

Chaos walking ([2021])/ directed by Doug Liman

Tiener Todd woont op een planeet waar iedereen elkaars gedachten kan horen. Het is een constant lawaai. Wanneer Todd het meisje Viola redt dat met een klein ruimteschip op de planeet is neergestort moeten ze samen vluchten.

Aanwezigheid

Recensie

Sciencefictiondrama van Doug Liman (Edge of tomorrow; The Bourne identity) met Tom Holland (Spider-man: far from home), Daisy Ridley (Ophelia; Star wars 7, 8, 9) en Mads Mikkelsen. Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de trilogie van Patrick Ness, vertaald als 'Het mes dat niet wijkt'. In 2258 is tiener Todd de enige jongen in het dorp Prentisstown op een door mensen gekoloniseerde verre planeet, waar alle mannen en ook dieren elkaars gedachten kunnen horen. Alle vrouwen zijn gedood in de oorlog tegen de mensachtige wezens die op de planeet wonen. Dan ontmoet Todd in het moeras het meisje Viola, de enige overlevende van een klein verkenningsruimteschip dat is neergestort op de planeet. Tot zijn verbazing kan hij haar gedachten niet horen. Samen moeten ze vluchten en ontdekken een duister geheim. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Dana Linssen (NRC 22-6-'21 ): '(...) Het is allemaal even voorspelbaar, verwarrend en verwoed ambitieus. (...) Mislukt en innovatief tegelijkertijd.' Trouw (24-6-'21): '(...) intrigerende maar uiteindelijk teleurstellende sciencefictionfilm. (...) Toch is dit zonder meer een onderhoudende film, niet in de laatste plaats door de chemie tussen de twee hoofdrolspelers (...)'.

Specificaties

Engels | 5412370803702

Titel Chaos walking
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Doug Liman ; Tom Holland ; Daisy Ridley ; Demián Bichir ; Patrick Ness
Type materiaal DVD
Uitgave [Braine-l'Alleud] : Belga Home Video, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tom Holland, Daisy Ridley, Demián Bichir. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 3 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Patrick Ness - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Quadrant Pictures, 2021 - Bevat extra's, onder andere: Audiocommentaar ; A director's noise ; Inner thoughts with Patrick Ness
ISBN 5412370803702
PPN 434766305
Genre science-fiction
Thematrefwoord Buitenaards leven ; Vluchtelingen
Taal Engels