Words on bathroom walls
DVD

Words on bathroom walls ([2021])/ directed by Thor Freudenthal

Omdat Adam (17) op school getreiterd wordt wegens zijn schizofrenie moet hij naar een andere school. Hij en zijn klasgenote Maya die hem helpt met zijn schoolwerk worden verliefd, maar hij verzwijgt zijn ziekte. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Romantisch drama van Thor Freudenthal (Diary of a wimpy kid; Arrow), gebaseerd op de youngadultroman van Julia Walton (niet vertaald) met in de hoofdrollen Charlie Plummer (The Clovehitch killer; Lean on Pete) en Taylor Russel (Lost in space; Escape room). De ongeveer 17-jarige Adam wordt na een incident tijdens de scheikundeles gediagnosticeerd als schizofreen. Omdat hij getreiterd wordt moet hij naar een andere school en krijgt een experimenteel medicijn. Adam en zijn klasgenote Maya die hem helpt met zijn schoolwerk worden verliefd, maar hij verzwijgt zijn schizofrenie. Intussen staat de band met zijn alleenstaande moeder (Molly Parker) onder druk, mede omdat ze een nieuwe partner heeft. De recensenten geven 3 sterren. André Waardenburg (NRC 27-6-'21): '(...) De verfilming ervan is verdienstelijk maar voegt niets nieuws toe aan een toch al wat sleetse formule. (...)' Floortje Smit (Volkskrant 28-6-'21): '(...) Alle ingrediënten van de highschoolfilm zijn hier aanwezig (...). En ook de suggestie dat Adam mét medicijnen niet meer helemaal zichzelf is, is voer voor discussie. Aan de andere kant: als toegankelijke film die vooral angst wil wegnemen bij de onwetende buitenstaander zij Words on Bathroom Walls misschien ook wel veel vergeven.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9789461877932

Titel Words on bathroom walls
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thor Freudenthal ; Charlie Plummer ; Taylor Russell ; Andy Garcia ; Julia Walton
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Charlie Plummer, Taylor Russell, Andy Garcia. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Julia Walton - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Liddell Entertainment, 2020
ISBN 9789461877932
PPN 434821195
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Schizofrenie ; Verliefdheid ; Ziek zijn
Taal Engels