Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Duizelingwekkende draaien
Boek

Duizelingwekkende draaien versnellen en vertraten ([2021])/ John Allan, vertaling [uit het Engels]: Lisa van der Sluijs ; redactie: Anne Firet

Achtbanen zoeven met hoge snelheid door bochten en loopings. Je gaat soms helemaal over de kop, en toch val je niet. Hoe kan dat? Lees hoe daarbij assen, wielen en rotatiebeweging worden gebruikt. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Achtbanen zoeven met hoge snelheid door bochten en loopings, je hangt helemaal naar de zijkant of zelfs op je kop en toch val je niet met karretje en al naar beneden. Hoe dat kan en hoe achtbanen en andere draaiende en schommelende pretparkattracties werken lees je in dit boek. In zeven hoofdstukken van ieder vier pagina's wordt ingegaan op onderwerpen als rotatiebeweging, de middelpuntzoekende kracht en loopings. Korte alinea's tekst leggen de verschillende begrippen uit ondersteund door grote kleurenfoto's van attracties, duidelijke illustraties en vele weetjes. Moeilijke woorden en veelgebruikte termen zijn dikgedrukt en terug te vinden achterin het boek, evenals een overzicht van boeken en websites voor kinderen die meer willen weten en het register. Maakt deel uit van de vierdelige reeks 'Science in het pretpark'*. Interessant boek dat een inkijkje geeft in de werking van spannende attracties en tegelijkertijd vele natuurkundige begrippen op een begrijpelijke manier uit weet te leggen. Het stoere onderwerp en de vele foto's van de attracties maken het boek zeer geschikt voor nieuwsgierige pretparkliefhebbers van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647415 | 32 pagina's

Titel Duizelingwekkende draaien : versnellen en vertraten
Auteur John Allan
Secundaire auteur Lisa van der Sluijs ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Switchback turns : forces in motion. - Hungry Tomato Ltd, (c)2020. - (Amusement park science)
ISBN 9789086647415
PPN 434282022
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken; Mechanica
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Science in het pretpark
Boek

Science in het pretpark (2021-...)

vol.
Uitgeleend
John Allan