Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Razende ritten
Boek

Razende ritten versnellen en vertragen ([2021])/ John Allan, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Anne Firet

Achtbanen zoeven met hoge snelheid door bochten en loopings. Je gaat soms helemaal over de kop, en toch val je niet. Hoe kan dat? Lees wat de rol is van o.a. krachten, snelheid en richting, massa en wrijving. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in de vierdelige reeks 'Science in het pretpark'* waarin natuurkundige wetmatigheden, toegepast in de techniek van amusementsattracties als achtbanen, draaimolens en vrije val uitdagingen, de te bestuderen, basiswetenschappelijke grondstof vormen. De uitgave legt een verband tussen begrippen als kracht, massa, traagheid, snelheid en richting, zwaartekracht, wrijving - overgebracht via wielen op rails en de uiteindelijke uitwerking ervan bij de attractie 'achtbaan' of 'botsautootjes'. De begeleidende tekst is kernachtig en legt de natuurkundige begrippen goed uit in heldere taal. Real life kleurenfoto's illustreren de tekst haarscherp, tot en met de emotie op de gezichten van de gebruikers aan toe. Ook bij de botsautootjes van de kermis spelen begrippen als massa en traagheid bij het botsen en de effecten daarvan een grote rol. Boek vol achtergronden over gerend plezier. De uitgave is compleet met een woordenlijst, register en de rubriek Meer weten. Oorspronkelijk Engelstalig (2020), vertaald in vlot Nederlands. Sprekend deel in een reeks over een technisch thema waar elke (school)bibliotheek wel toegankelijke informatie over kan gebruiken. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647422 | 32 pagina's

Titel Razende ritten : versnellen en vertragen
Auteur John Allan
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Roller coaster ride : acceleration and velocity. - Hungry Tomato Ltd, (c)2020. - (Amusement park science)
ISBN 9789086647422
PPN 434281786
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken; Mechanica
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Science in het pretpark
Boek

Science in het pretpark (2021-...)

vol.
Uitgeleend
John Allan