Meneer Papier knipt
Boek

Meneer Papier knipt drie voorleesverhalen ([2021])/ Elvis Peeters, Gerda Dendooven

Drie verhalen over Meneer Papier, die alles knipt wat hij wenst: een appel, een hond of een meisje om mee te wandelen. Maar het gaat niet altijd zoals hij dat wil. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters PEET

Recensie

Meneer Papier is een personage geknipt uit papier die zijn wereld verrijkt door zelf ook van alles uit te knippen. In het eerste verhaal knipt hij voor zichzelf twee rode blozende wangen, een hond om mee te gaan wandelen en vlinders en vissen om zijn wandeling te veraangenamen. Dan volgt een grappige wending: de uitgeknipte vissen haalt hij uit het water om te laten drogen om er daarna appels uit te knippen en op te eten! Ook in de andere twee verhalen wordt gespeeld met verschillende niveaus van realiteit. Dit zorgt soms voor een mengeling van huiver en humor. Zo knipt meneer Papier voor zichzelf een vriendinnetje, dat hij vervolgens wil beschermen voor pijn en ongemak door eerst haar voeten en daarna haar armen af te knippen. Gevolg is dat ze hem niet meer kan vasthouden, in de vijver waait en zinkt. Verrassend prentenboek in collagetechniek geschreven in heldere en soms poëtische taal. Het grote lettertype lijkt een uitnodiging aan jonge kinderen om het boek ook zelf te lezen, maar de zinnen zijn soms lang en bevatten moeilijke woorden. In 2001, 2003 en 2008 los verschenen; 'Meneer Papier en zijn meisje' kreeg in 2009 een Zilveren Griffel. De animatiereeks naar de boeken is volgens KetNet Junior 'filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding'. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401477215

Titel Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen
Uniforme titel Meneer Papier gaat uit wandelen Meneer Papier timmert een huis Meneer Papier en zijn meisje
Auteur Elvis Peeters
Secundaire auteur Gerda Dendooven
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 88 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Elvis Peeters, illustraties: Gerda Dendooven - Bevat: Meneer Papier gaat uit wandelen. - Oorspronkelijke uitgave: Wielsbeke : De Eenhoorn, (c)2001 ; Meneer Papier timmert een huis ; Meneer Papier en zijn meisje. - Oorspronkelijke uitgave: Wielsbeke : De Eenhoorn, (c)2008
ISBN 9789401477215
PPN 434402621
Thematrefwoord Fantasie ; Knipwerk
Taal Nederlands