Een onvergetelijke reis
Boek

Een onvergetelijke reis (oktober 2021)/ Michael Zadoorian, vertaling [uit het Engels]: Karst Dalmijn

Een oud en ziek echtpaar trekt zich niets aan van hun dokters en kinderen en maakt een reis per camper door de Verenigde Staten.

Aanwezigheid

Recensie

John en Ella, een echtpaar van ruim tachtig jaar oud, trekken in hun camper van Detroit naar Disneyland. Ze onttrekken zich hierdoor aan medische zorg: Ella heeft kanker, John lijdt aan alzheimer. De reis die ze maken, door tien staten, volgt Route 66 en biedt de Amerikaanse auteur gelegenheid tot veel couleur locale. Die kitscherige Amerikaanse realiteit is met humor beschreven. Via gesprekken, flashbacks en diavoorstellingen komt ook het ruim zestigjarig huwelijk in beeld. De dialogen zijn grof en teder, mede bepaald door het intens beschreven verloop van hun ziektes. Het paar, dat hiermee het lot in eigen hand neemt, trekt zich ook niets aan van de bezorgdheid van de kinderen. Deze boeiende roman, eerder verschenen als onder de titel 'De vrijbuiters', kent een onthutsend slot. Verfilmd met Helen Mirren en Donald Sutherland in de hoofdrollen.

Specificaties

Nederlands | 9789034789990 | 317 pagina's

Titel Een onvergetelijke reis
Auteur Michael Zadoorian
Secundaire auteur Karst Dalmijn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Toronto : Harlequin®, oktober 2021
Overige gegevens 317 pagina's - 18 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: The leisure seeker. - New York : HarperCollins, (c)2009 - Oorspronkelijke titel: De vrijbuiters. - Amsterdam : Archipel, 2009
ISBN 9789034789990
PPN 434141976
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Ouderen ; Verenigde Staten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

IBS bestseller
Boek

IBS bestseller (2016-...)

vol. 203
Uitgeleend