Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wat is heilig in de mens?
Boek

Wat is heilig in de mens? de laatste essays ([2021])/ Simone Weil, samenstelling en vertaling [uit het Frans] Thomas Crombez (m.m.v. Jacques Graste)

Essays door de Franse filosofe (1909-1943).

Aanwezigheid

Recensie

De Franse filosofe Simone Weil (1909-1943) staat nog altijd ten onrechte niet te boek als een 'grote denker', zo geeft ook Mariëtte Willemsen in haar nawoord bij deze verzameling van 'laatste essays' toe. Gelukkig lijkt er ook in het Nederlands taalgebied de afgelopen jaren steeds meer belangstelling voor haar werk te komen, getuige de vertalingen van essays die de afgelopen twee jaar zijn verschenen. In deze bundel worden de essays vertaald die ze in het laatst van haar leven in Londen schreef. Het zijn bijzonder lastig leesbare en soms ook onvoltooid gebleven teksten, die een enorme eruditie en diepgang laten zien, maar dus flink wat doorzettingsvermogen vergen. De essays gaan over thema's als oorlog, rechtvaardigheid en naastenliefde, geloof, denken en spiritualiteit, het goede en het bovennatuurlijke, het individuele versus het collectieve, denken versus partijgeest, kolonialisme en superioriteit, marxisme en politiek. Met beknopte toelichting van Jacques Graste. Fascinerend en blijvend actueel; praktische filosofie op zijn best. Met een omslag die uit de jaren zeventig afkomstig lijkt.

Specificaties

Nederlands | 9789464075236 | 246 pagina's

Titel Wat is heilig in de mens? : de laatste essays
Auteur Simone Weil
Secundaire auteur Thomas Crombez
Type materiaal Boek
Uitgave Borgerhout : Letterwerk, [2021]
Overige gegevens 246 pagina's - 20 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Questions politiques et religieuses. - Paris : Gallimard, 2019. - (OEuvres complètes. Écrits de New York et de Londres (1942-1943) ; tome 1)
ISBN 9789464075236
PPN 434370037
Rubriekscode 204
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Godsdienstfilosofie ; Politieke filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Godsdienstfilosofie

Relaties/Serie

Filosofische bibliotheek diotima
Boek

Filosofische bibliotheek diotima (2021-...)

vol.
Uitgeleend