Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogels in onze tuin
Boek

Vogels in onze tuin (2021)/ aquarellen Erik van Ommen, tekst Paul Böhre ; eindredactie: Lia van Looij

Aquarellen van en informatie over 37 soorten tuinvogels, met tips voor het vogelvriendelijk inrichten van tuin en balkon.

Aanwezigheid

Recensie

Het opvallendst aan het boek zijn uiteraard de prachtige aquarellen van Erik van Ommen. Hij koopt in 2008 een oude pastorie en richt de tuin vogelvriendelijk in. Hij portretteert de 'stamgasten' en schrijft iets over waarom hij een vogel mooi vindt, bv. de kleur, het geluid, zelf als kind ontdekt, lang op moeten wachten etc.: 'Een merel geeft hoop, maakt je gelukkig'. Hij werkt vanuit zijn atelier midden in de tuin en schetst en aquarelleert o.a. houtduif, roodborst, putters, boomklever, sperwer, bosuil. Bij elke vogel ook een paspoort met kenmerken, vlucht, geluid, voortplanting, voorkomen, aantal broedparen en wintergasten in Nederland, voedsel, bloedplekken etc. Ook tekent Erik vogels die hij zelden ziet, zoals de draaihals of de ransuil. Het boek wordt verder aangevuld met tien vogeltuintips: rommelig, nestkastjes etc., het geheim van een goede vetbol, overvliegers, en een zangtabel, van de gekraagde roodstaart om 4:45 uur tot de spreeuw om 6:26 uur. Een mooi boek om vrolijk van te worden en uit te kijken naar de vogels in tuin en op balkon, in het voorjaar en in de winter. Deels eerder in afleveringen verschenen in het tijdschrift Roots.

Specificaties

Nederlands | 9789464040944 | 192 pagina's

Titel Vogels in onze tuin
Auteur Paul Böhre
Secundaire auteur Erik van Ommen ; Lia van Looij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, 2021
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met het tijdschrift Roots - Met literatuuropgave
ISBN 9789464040944
PPN 433225084
Rubriekscode 598.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Tuinen ; Houtduiven ; Vlaamse gaaien ; Roodborstjes ; Bosuilen ; Koperwieken ; Vinken ; Pimpelmezen ; Spechten ; Gekraagde roodstaarten ; Kwikstaarten ; Boerenzwaluwen ; Zwaluwen ; Ooievaars ; Putters ; Kramsvogels ; Staartmezen ; Sperwers ; Mussen ; Spreeuwen ; Boomklevers ; Winterkoninkjes ; Huismussen ; Koolmezen ; Groenlingen ; Zanglijsters ; Kauwen (vogel) ; Merels ; Draaihalsen ; IJsvogels ; Pestvogels ; Bladkoningen ; Vliegenvangers (vogel) ; Goudhaantjes ; Zwarte roodstaarten ; Ransuilen ; Goudvinken ; Houtsnippen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels