De poepdokter
Boek

De poepdokter gezond van mond tot kont (oktober 2021)/ Nienke Gottenbos, eindredactie: Paula Kragten ; culinaire fotografie: Simone van den Berg

Informatie over de rol van de darmen bij de spijsvertering; met adviezen betreffende voeding en leefstijl om de darmflora gezond te houden.

Aanwezigheid

Recensie

In 2016 verscheen de eerste druk van 'De poepdokter'. Het werd een bestseller met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Nu verschijnt de geheel geactualiseerde uitgave. Het is een vrolijk boek, zonder taboes over stinkwindjes, keutels, waterige ontlasting en wat dies meer zij. In onze darmen wonen meer bacteriën en andere micro-organismen dan we cellen in ons lichaam hebben. De samenstelling van die populatie is bij iedere persoon anders. Met ons dieet en onze leefstijl hebben we invloed op die samenstelling. De darmflora helpt bij het verteren van onze voeding. Zij is van groot belang voor onze afweer en maakt vitamines voor ons aan. Zelfs neurotransmitters als dopamine en serotonine, stofjes die onze stemming en denkvermogen beïnvloeden, worden door onze darmbacteriën gemaakt. Op luchtige wijze neemt de schrijfster ons mee naar onze inwendige krochten. Deze uitgave is geactualiseerd en nog wat uitgebreid. Nu ook een hoofdstuk over bewegen en ontspannen. Veel literatuurverwijzingen; jammer dat nog steeds een index ontbreekt. Nienke Gottenbos volgde de hbo-opleiding Voeding en gezondheid en deed de studie darmflora-therapie. Naast tips en informatie hoe onze darmflora gezond te houden vinden we handige recepten. Geschikt voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789493042100 | 304 pagina's

Titel De poepdokter : gezond van mond tot kont
Auteur Nienke Gottenbos
Secundaire auteur Paula Kragten ; Simone van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kortenhoef] : Spl!nt Media, oktober 2021
Overige gegevens 304 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Op omslag: Herziene druk - Oorspronkelijke uitgave: Hilversum : Spl!nt Media, mei 2016
ISBN 9789493042100
PPN 433390549
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Darmgezondheid ; Stoelgang
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Darmen