Van landschap naar tuin
Boek

Van landschap naar tuin Nederland als inspiratiebron voor het maken van tuinen ([2021])/ Noel Kingsbury, Maayke de Ridder, fotografie: Maayke de Ridder ; vertaling [uit het Engels]: Rien Meijer

Informatie in woord en beeld over hoe twaalf hedendaagse tuinontwerpers zich laten inspireren door het Nederlandse natuurlijke, gecultiveerde en functionele landschap en welke invloed de Nederlandse tuinhistorie op hun werk heeft.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek toont Noel Kingsbury - een gerenommeerde Britse groenauteur - hoe twaalf hedendaagse tuinontwerpers zich laten inspireren door het Nederlandse landschap en welke invloed onze tuinhistorie op hun werk heeft. Daarvoor heeft hij grondig research gedaan en is hij in de ontstaansgeschiedenis van ons landschap gedoken. Het natuurlijke landschap, maar vooral ook het gecultiveerde en het functionele landschap, dat in strakke lijnen ons land vormgeeft. Naast het omliggende landschap, zie je hoe bekende tuinarchitecten, uit verleden en heden, de tuinontwerpers van nu inspireren. Met portretten van o.a. Jac. P. Thijsse, Mien Ruys en Piet Oudolf. Van elk van de nieuwe generatie ontwerpers is er een project in beeld gebracht. Het boek is een boeiende, diepgaande ontdekkingsreis door ons landschap, de geschiedenis en de tuinen van nu. Rijk (voornamelijk in kleur) geïllustreerd met fraaie tuin- en plantenfotografie (van Maayke de Ridder), historische tekeningen en schetsen van tuinontwerpen. Kundig, verrassend en diepgaand tuinboek, voor de echte tuinliefhebbers en -professionals die, net als de auteur, ons landschap en de daarmee verbonden tuincultuur willen leren lezen en zien. Met register en een lijst van tuinarchitecten en te bezoeken tuinen.

Specificaties

Nederlands | 9789056157166 | 263 pagina's

Titel Van landschap naar tuin : Nederland als inspiratiebron voor het maken van tuinen
Auteur Noël Kingsbury
Secundaire auteur Maayke de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Gorredijk : Noordboek|HLBooks, [2021]
Overige gegevens 263 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789056157166
PPN 430323247
Rubriekscode 638.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinaanleg
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinaanleg