Natuur met pastelkrijt
Boek

Natuur met pastelkrijt ([2021])/ Loes Botman, tekst: Norbert Landa ; artwork en foto's: Loes Botman ; vertaling [uit het Duits]: Loes Botman ; redactie en productie: Vitataal

Gestructureerd lesboek voor beginnende amateurs die zich, aan de hand van opdrachten, willen bekwamen in het werken met pastelkrijt.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave is een zeer gestructureerd lesboek voor beginnende amateurs die zich willen bekwamen in het werken met pastelkrijt. De Haagse kunstenares Loes Botman (1968) kent de materie op haar duimpje. Na een inleidend hoofdstuk over materiaal en techniek behandelt ze in 29 opdrachten, van makkelijk naar moeilijk, de vele aspecten van het werken met pastelkrijt. Elke opdracht bestaat uit een korte, heldere uitleg en illustraties van de verschillende stadia. Het thema is altijd de natuur, met soms als basis een foto. Bij vele opdrachten wordt als extra ondersteuning verwezen naar een filmpje op de website van de kunstenares. Het boek is in alle opzichten degelijk: een harde kaft, dik papier, mooie kleuren en wat de onderwerpen betreft binnen de begaande paden. Een goede handleiding voor de amateur pastelkunstenaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319749 | 126 pagina's

Titel Natuur met pastelkrijt
Auteur Loes Botman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Norbert Landa
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 126 pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Natur in Pastell. - Christophorus Verlag, 2020
ISBN 9789048319749
PPN 433245468
Rubriekscode 747.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pasteltekenen ; Natuurtekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen