Beleid in de praktijk
Boek

Beleid in de praktijk hoe je beleid organiseert en helder communiceert (september 2021)/ Fransien Roovers, redacteur: Susan van Ass

Handleiding voor ambtenaren voor het schrijven van beleidsteksten.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch handboekje, dat aan (aankomende) ambtenaren een handreiking geeft voor het schrijven van goede beleidsteksten, op basis van de rol die zij spelen in de verschillende fasen van het beleidsproces. De auteurs zijn werkzaam als trainer voor ambtenaren over beleid maken en schrijven. De vijf hoofdstukken gaan over: het beleidsproces, teksten per fase daarvan, structuur aanbrengen, adviezen voor de leesbaarheid en het visualiseren van beleid. Een toegankelijk boekje, dat beleidstheorie en -begrippen vertaalt naar de praktijk. Geïllustreerd met schema's, figuren en kaders. De wetenschappelijke onderbouwing is wat mager (met alleen verwijzingen naar Nederlandstalige literatuur), maar het boekje voldoet zeker aan een behoefte. Voor politiek en bestuurlijk geïnteresseerden (ambtenaren, journalisten, politici, burgers) nuttig en van belang.

Specificaties

Nederlands | 9789461264626 | 111 pagina's

Titel Beleid in de praktijk : hoe je beleid organiseert en helder communiceert
Auteur Fransien Roovers
Secundaire auteur Susan van Ass
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zaltbommel] : Haystack, september 2021
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Volledig herziene versie van: Grip op beleid. - Den Haag : Sdu Uitgevers, 2010. - (Bestuursacademiereeks)
ISBN 9789461264626
PPN 433852097
Rubriekscode Nederlands 844.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beleidsplannen schrijven
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Schrijven