Drunk
DVD

Drunk ([2021])/ a film by Thomas Vinterberg

Vier uitgebluste leraren besluiten elke dag voor de les een slok alcohol te nemen, omdat je daar leuker en creatiever van zou worden. De eerste resultaten zijn zo bemoedigend, dat het niet bij één slok blijft.

Aanwezigheid

Recensie

Deens komisch drama (2020) van Thomas Vinterberg (Festen, Jagten, Kollektivit). Met: Mads Mikkelsen (Jagten, A royal affair), Thomas Bo Larsen (Festen, Jagten), Magnus Millan (Kollektivit) en Lars Ranthe (Jagten. Kollektivit). Beste Film van de 33ste European Film Awards en Oscar voor beste buitenlandse film. Vier uitgebluste leraren doen een experiment: elke dag een slok alcohol voor de les, want een half promille alcohol in je bloed neemt volgens een psycholoog remmingen weg, waardoor je leuker en creatiever wordt. De eerste resultaten zijn zo bemoedigend, dat het niet bij één slok blijft. Floortje Smit (Volkskrant 18-8-'21): 'beter om Druk niet te bekijken als een film over dat rare experiment, maar als een verhaal over mannen die zich met het leven even geen raad weten en levensgeluk zoeken op plekken waar dat niet te vinden is (...). De acteurs zijn zonder uitzondering sterk, maar niet alle personages komen even goed uit de verf. Vooral Mads Mikkelsen (...) krijgt de kans om te schitteren' (3 sterren). Roy van Landschoot (Cinemagazine 18-8-'21): 'Vinterberg weer in blakende vorm (...) uitzonderlijk zwierige kwaliteit (3,5 sterren). Remke de Lange (Trouw 18-8-'21): 'Ernst mag steeds doorklinken, de afwezigheid van moraal is wat Druk tot een krachtige film maakt' (4 sterren).

Specificaties

Deens | 8718836864711

Titel Drunk
Uniforme titel Druk
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Vinterberg ; Mads Mikkelsen ; Thomas Bo Larsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millnag. - Deens gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Denemarken : Topkapi Films, 2020 - Oorspronkelijke titel: Druk
ISBN 8718836864711
PPN 434807001
Genre humoristische roman
Taal Deens